Glas Javnosti

DR KON O OZBILJNOJ EPIDEMIOLOŠKOJ SITUACIJI: Dosadašnje mere su dale dobre rezultate, a na današnjem sastanku ćemo utvrditi šta ćemo dalje!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

U toku današnjeg dana Krizni štab će se ponovo sastati kako bi proučili trenutnu situaciju u vezi sa korona virusom u Srbiji. Dr Kon je poručio da su rezultati mera vidljivi, ali je situacija i dalje vrlo ozbiljna.

Imamo nešto što se zove stabilizacija na visokom nivou, za Beograd možemo da kazamo da se zaravnila kriva. Današnji podaci i oni narednih dana su bitni, pratićemo situaciju - rekao je epidemiolog dr Predrag Kon. 

Doktor je istakao da i ono što smo uradili po pitanju mera daje razultate.

 - Već drugu nedelju nemamo jasan porast. Pokazali su se i efekti  mera i efekti vakcinacije - kazao je Predrag Kon.

Imamo najozbiljniju epidemiološku situaciju, teže slučajeve, mnogo je pacijenata na intenzivnoj nezi. 

Uglavnom se pominju Niš, Novi Sad, u Vranju se smiruje situacija, u Voijvodini je virus aktuelan. Imaćemo konsultacije danas, jos uvek smo u teškoj situaciji - objsnio je dr Kon.

- Kafići i restorani su zamišljene oaza u glavama ljudi gde oni uđu, skinu masku i zaborave  na koronu. Druga stvar je kada dolazite iz istog domaćinsva  - istakao je on.

Dodao je i da će danas biti održane konsultacije u vezi sa epidemioloskim merama. 

- Za sada se uočava da je veći nivo zaštite kod onih koji su vakcinisanih. Ono što se zna je da oni koji su preboleli kovid treba da se vakcinišu posle tri meseca. Virus kulja, svuda je oko nas, a da bi smanjili prisustvo virusa to možemo uz pomoć mera i vakcinacijom - kazao je on.

(Glas javnosti/Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR