Glas Javnosti

DR GOJKOVIĆ O KOVID PROPUSNICAMA: To neće rešiti problem, ni u Francuskoj nije uspelo!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je danas da kovid propusnice neće rešiti problem rasta broja zaraženih i dodao da one mogu poslužiti samo kao mera sa kojom će neko biti nateran da se vakciniše.

Gojković je kazao za TV K1 da trenutno Krizni štab razmatra da li će se uvoditi kovid propusnice i da u okviru razmatranja sagledavaju i iskustva u inostranstvu koja pokazuju da je broj vakcinisanih neznatno povećan.

- Kovid propusnice neće rešiti problem rasta broja zaraženih, a ključno pitanje je da li ćete sa kovid propusnicama naterati ljude da se vakcinišu. Francuska je to uvela, ali se broj vakcinisanih neznatno povećao - kazao je Gojković.

Navodeći da se moraju lečiti i vakcinisani i nevakcinisani, Gojković ukazuje na to da je oko 75 odsto hospitalizovanih nevakcinisano, a da je na intenzivnoj nezi, gde su pacijenti sa najtežim kliničkim slikama, manje od 10 odsto onih koji su vakcinisani.

Od hospitalizovanih koji su vakcinisani, na respitatoru su oni koji su, kako je rekao, izuzetno imuno kompromitovani i to stariji ljudi.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR