Glas Javnosti

DR DANICA GRUJIČIĆ PRIMILA SPUTNIK V sa Torlaka i pozvala mlade na vakcinaciju: Šta će vam poniženje sa kovid propusnicama?

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju dr Danica Grujičić prva u našoj zemlji primila je vakcinu Sputnik V proizvedenu u Srbiji.

- Ovo je dokaz da su sve one priče koje su pričane o Torlaku laž, da nit je propao, nit je prodat, niti su svi stručnjaci otišli. Ovo su napravili naši stručnjaci i mladi i stari koji su ove mlade naučili. To je veliki broj stručnjaka koji su ostali u ovoj zemlji i koji su napravili ovu vakcinu - istakla je dr Grujičić.

Dr Grujičić je dodala da je izuzetno ponosna i smatra da je ovo samo početak obnove Torlaka, koji postoji skoro 100 godina i da treba u njega uložiti i završiti sa svim antivakcinalnim pričama.

- Sve mlade pozivam da prime našu Torlakovu vakcinu, šta će vam poniženje s kovid propusnicama! Korona vas štiti od respiratora, od teških oblika bolesti, korona će za vas biti jedan običan grip! - rekla je dr Grujičić.

 

Proizvodnja ruske vakcine Sputnik V u Srbiji počela je u junu, a ruski institut za epidemiologiju i mikrobiologiju "Gamaleja" odobrio za upotrebu 550.000 doza vakcine "Sputnjik V", koje su proizvedene na Torlaku do 13. avgusta.

Vakcine Sputnjik V proizvedene na Instututu "Torlak" u Beogradu, danas su dobile dozvolu za upotrebu od nacionalnog regulatora Agencije za lekove i medicinska sredstva, potvrdio je za Tanjug ministar u Vladi Srbije Nenad Popović.

- To znači da će vakcine Sputnjik V ''mejd in Srbija'' od danas početi da se koriste na vakcinalnim punktovima širom Srbije - rekao je Popović, koji je i predsednik Meduvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom.

 (Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR