Glas Javnosti

Doktorka Grujičić otkrila kako je IZBEGLA TEŠKU KLINIČKU SLIKU: Zarazila se na SAHRANI TOKOM KOJE NISU POŠTOVANE MERE ZAŠTITE

Korona virus
Autor: Glas Javnosti

Neurohirurg i direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju, Danica Grujičić, koronom se najverovatnije zarazila na jednoj sahrani kojoj je prisustvovala, a tokom koje nije poštovana mera distanciranja. Doktorka je na sreću preležala lakši oblik virusa i za par dana će se vratiti na posao.

Danica kaže da je jednog dana osetila blage simptome virusa, slabost i nisku temperaturu i odmah je posumnjala na koronu.

Temperatura nije bila velika, ali doktorka kaže da je bila dovoljan razlog da se testira. Javila je da neće ići na posao i ostala da odmara. Nakon nekoliko dana pozitivan test potvrdio je njene sumnje.

Na svu sreću, doktorka je imala blage simptome i izbegla je bolničko lečenja, a kako kaže, bila je sve vreme u samoizolaciji poštujući sve epidemiološke mere. Kod nje su kako kaže siptomi i tegobe korona virusa trajali kratko.

Danica naglašava da je jako bitno izolovati se i što više odmarati čim se osete malaksalost, slabost, bolovi u mišićima ili bilo koji simptom.

-Bilo šta što nije uobičajeno za vas. Ovo je opak virus, sistemska bolest, i morate da pomognete svom organizmu tako što ćete mirovati. I što je najbitnije, ne lečite se sami. Obavezno potražite lekarsku pomoć, mene je takvo ponašanje spasilo teške kliničke slike, respiratora i svega onoga što kovid sa sobom nosi. Sedam dana sam ležala, malaksala, bez snage, jela samo supe, pila čajeve, uzimala dosta vitamina i voća. Naravno, dezinfekcija prostora u kojem boravite je obavezna i važno je da vodite računa o članovima porodice, ako ne živite sami, da ne biste i njih zarazili. Ali, hvala Bogu, najgori period je prošao. Nadam se da ću vrlo brzo, već za nekoliko dana, ponovo biti u belom mantilu na radnom mestu, jer već me sada hvata nervoza i ne mogu da izdržim bez posla- rekla je doktorka Grujičić.

 

(Glas javnosti/Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR