Glas Javnosti

DOKTORKA DARIJA; Imamo silazan trend, ali još ima osoba koje su rezervoari infekcije!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Krizni štab danas se obraća javnosti sa najnovijim korona presekom u 15 časova.

Dr Darija Kisić Tepavčević je na samom početku iznela najnoviji korona presek a onda rekla da imamo silazan trend, ali da još ima osoba koje su rezervoari infekcije. Ona je apelovala na poštovanje mera, posebno da roditelji opominju decu, da opominjemo jedni druge.

Dr Predrag Kon je rekao da se situacija stabilizovala ali da je dovoljan samo jedan incident da se virus proširi jer je on tu sa nama, pored nas, i da je podmukao posebno što je škola počela. Prvi ukupni utisci kad je reč o polasku u školu su solidni - rekao je Kon dodajući da nema popuštanja mera i da moramo da budemo pažljivi i da strogo poštujemo mere.

Članovi Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa održali su danas sednicu na kojoj nije bilo promene u odnosu na postojeće mere zaštite protiv virusa.

Stav članova je da daljeg nema dozvole za druge manifestacije osim kulturnih, dok bi se o drugima mogla doneti odluka naredne nedelje nakon procene epidemiolške situacije.

Doktor Branislav Tiodorović, član Kriznog štaba, izjavio je da se na sednici najviše pričalo o školama i merama u njima, i konstatovano je da nema problema.

Prema najnovijim informacijama, u proteklih 24 sata - od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 10.833 osobe od kojih je 96 pozitivno. U poslednja 24 sata preminule su 3 osobe.

(Glas Javnost/Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR