Glas Javnosti

Doktor Nestorović opet ŠOKIRA sa novim informacijama: Testiranje na koronu BESMISLENO, virus je na nivou SEZONSKOG GRIPA

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Doktor Branimir Nestorović se opet oglasio povodom testiranja na korona virusa.

On je rekao i da ne treba svi da se testiraju, jer su na sajtu Svetske zdravstvene organizacije (SZO) kriterijumi za testiranje isti sada kao i na početku epidemije - temperatura od 38 stepeni i veća, i teško disanje.

-Cela ideja o testiranju je previše čudna. To nigde ne piše. Ni u jednoj knjzi, ni u jednoj preporuci. Na početku, kada je epidemija, vi možete da jurite te kontakte i da ih testirate da sprečite širenje virusa. Kada počne veliki broj obolelih, to je besmisleno. Zna se da se tada testiraju bolesni i oni koji su sa njima bili u kontaktu-, kaže Nestorović i dodaje da mogu da se izoluju rizične grupe, a to su pre svega stariji u domovima za stare.

-Osmi je mesec epidemije. Kada pogledate zemlje koje su bile zaključane, zemlje koje nisu bile zaključane, zemlje koje su mnogo testirale, koje nisu testirale, nema neke velike razlike-, rekao je.

Nestorović ističe i da je smrtnost od koronavirusa trenutno na nivou sezonskog gripa, a šanse da dete umre od njega ravne su, prema istraživanjima, onoj da ga udari munja.

Inače smatra da virus neće iščeznuti u sledećih pet godina.

(Glas javnosti/B92)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR