Glas Javnosti

DOKTOR KON UPOZORAVA: 'Gotovo je SIGURNO da će se DELTA VIRUS POJAVITI, neophodno je nošenje maski u zatvorenom'! (FOTO)

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Vesti koje stižu iz Evrope ovih dana ukazuju na činjenicu da korona nije ružna prošlost, iako se broj novozaraženih svakog dana smanjuje.

O velikim klimatizovanim prostorima i korona virisu, ponovo je govorio dr Predrag Kon. Ovog puta napisao je post na Fejsbuku.

- U vreme izrazitih vrućina u zatvorenim prostorima kao što su tržni centri i svim ostalim prostorima koji koriste klimu i gde rado borave posetioci kako bi se rashladili povećava se rizik prenošenja virusa, prvenstveno zbog većeg broja kontakata i eventualno dužeg boravka. U gradskom saobraćaju takođe se održava rizik. U ovim uslovima neophodno je striktno poštovati mere nošenja maski u zatvorenom prostoru. Za sada nemamo potvrdu prisustva delta virusa, ali je gotovo sigurno da će se pojaviti. Sve vrste proslava su znatno veći rizik za nevakcinisane nego za vakcinisane (1:25 je odnos zaraženih vakcinisanih u odnosu na nevakcinisane u Velikoj Britaniji gde 90% cirkuliše indijski-delta soj virusa) - stoji u njegovom postu objavljenom na Fejsbuku.

 

Delta soj, izgleda napreduje i upravo zbog njega su u nekim zemljama, kao što je Portugal, na snazi nove restrikcije.

(Glas javnosti) 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR