Glas Javnosti

DOKTOR KON NAJAVIO: Uskoro KOVID KONTROLORI u gradskom PREVOZU!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon kazao je da sa popuštanjem mera treba još da sačekamo, ali da će kriterijumi u vezi sa produženjem radnog vremena biti blaži u odnosu na kriterijume za okupljanje.

Kon je rekao je  da treba da vakcinišemo milion i po ljudi da bismo izbegli talas kakav smo imali a osvrnuo se i na gradski prevoz.

S obzirom na to da je nošenje maski u gradskom prevozu obavezno, upitan je kako će se razgraničiti u njemu oni koji su vakcinisani i oni koji nisu, kazao je da je to pitanje za celo društvo, i da će to verovatno raditi kontrolori.

Ponovio je da svi oni koji su vakcinisani treba da nose maske. Nije mogao da kaže kada će virus da padne s obzirom na pojavu novog soja.

 – Nova mutacija povećava mogućnost njegovog lakšeg prenošenja. Nema informacija da izaziva težu formu bolesti, ali se i to dešava u pojedinačnim slučajevima – kazao je on.

Na pitanje kako će se kontrolisati ljudi koji u prevozu ne nose masku a već su vakcinisani, kazao je da će na to pitanje neko drugi morati da da odgovor.

– To će verovatno raditi neki novi kontrolori – kazao je dr Kon.

Odgovarajući na pitanje u vezi sa putovanjima kazao je da svako ko se vakciniše dobija potvrdu sa logom ustanove gde je primio vakcinu.

– Pitanje je kako će se to međunarodno rešavati. Za sada je to individualna odluka svake zemlje. To, kao i gradski prevoz su pitanja za čitavo društvo i nisu više vezana za medicinski deo. Jasno je da je veoma bezbedno nalaziti se među vakcinisanima, ali ko će to kontrolisati veliki je posao – rekao je dr Kon.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR