Glas Javnosti

DOBRE VESTI: Srbija i Slovenija sa najmanje zaraženih od korone u regionu!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Slovenija beleži najmanji broj zaraženih korona virusom u regionu, a odmah iza nje je Srbija. Najviše problema sa pandemijom imaju Hrvatska i Bosna i Hercegovina, a broj obolelih raste i u Crnoj Gori.

U Sloveniji su u protekla 24 sata potvrđena 43 nova slučaja zaraze korona virusom među 1.708 testiranih, a preminula je još jedna osoba. Proteklih dana, u ovoj zemlji je potvrdjivano izmedju 40 i 50 obolelih. Od početka pandemije, registrovano je 3.122 obolelih, a 135 osoba je preminulo. Trenutno se leči oko 500 pacijenata.  

Testiranje 7.848 u Srbiji otkrilo je 77 zaraženih vurusom korona. Tokom minula 24 sata preminule su još dve osobe. .

U Bosni i Hercegovini testirano je ukupno 1.517  osoba, a korona virus je potvrđen je kod 296. U Federaciji BiH otkriveno je 227, a u Republici Srpskoj 69 novozaraženih. U oba entiteta preminulo je po šest osoba, prenosi Klix.ba.

Hrvatska  je u minulom danu zabeležila  311 slučajeva zaraze koronom, dok su dve osobe preminule. U ovoj zemlji broj novozaraženih je danima u porastu. Aktivnih  slučajeva je ukupno 2.771, a na bolničkom lečenju nalazi se 285 pacijenata. Juče su samo u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji registrovana 33 nova slučaja oboljevanja, a smatra se da su novi pacijenti zaraženi na jednoj svadbi.  

Broj zaraženih raste i u Crnoj Gori, gde je juče od korona virusa preminulo još jedno lice. Prilikom jučerašnjeg testiranja 591 osobe, otkriveno je da je koronom zaraženo  147. U ovoj zemlji je dosad je registrovan 1.091 slučaj zaraze.

U Severnoj Makedoniji juče je umrlo još pet osoba i registrovano 127 novozaraženih, objavilo je Ministarstvo zdravlja  Statistika pokazuje da Saverna Makedonija sada ima 2.000 obolelih od korone. 

(Glas Javnosti/ Kurir) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR