Glas Javnosti

Dirljiva ispovest trudnice koja je u devetom mesecu preležala koronu: I kad je taj mali glasić počeo da plače sve se promenilo

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Svakodnevno slušamo razna iskustva sa koronavirusom i nikome nije prijatno kada čuje da se trudnica bori sa istim.

Nakon što se uspešno izborila, Marija otkriva kako je taj period izgledao, o čemu je razmišljala i čega se najviše plašila.

Ona je koronu dobila u devetom mesecu, tačno dve nedelje pre zakazanog carskog reza. Istakla je kako se osećala jako loše i fizički i psihički, te da u tim trenucima nije mogla da kaže šta je gore.

„S obzirom na to da sam od trećeg meseca bila na održavanju trudnoće, korona mi je jako teško pala. Fizički sam se jako loše osećala i imala sam sve simptome, temperaturu, jak i uporan kašalj, malaksalost, izgubila čulo mirisa i ukusa i smršala sam pet kilograma. Za svojih 36 godina, nikada nisam bila toliko bolesna”, rekla je Marija za portal Zadovoljna.

Doktori su joj preprisali terapiju, a nakon prve kontrole bilo joj je još lošije. Pored tableta za održavanje trudnoće, pila je još šaku lekova za koronu.

Celokupna situacija je značajno uticala na njeno psihičko stanje i jako se plašila šta će biti sa bebom, kako će se poroditi, da li će sve biti u redu, da li će morati da idem u bolnicu u Betaniju u Novom sadu, kao i da li će korona uticati na zdravlje bebe. Plakala je svaki dan. Ipak, nakon što su joj prepisali jače lekove, Mariji se stanje poboljšalo.

„Vakcinu nisam primila, iskreno ni sama ne znam zašto. Ginekolog mi nije preporučio. Pridržavala sam se naravno svih mera i nisam se kretala.”

Ona za sve to vreme nije imala snage ni da hoda.

Za vreme izolacije, nije išla kod ginekologa, čula se sa njim telefonom. Carski rez je pomeren za nekoliko dana po izlasku iz izolacije, kako bi uspela malo da povrati snagu i dodatno se oporavi.
„Jako je gadan osećaj. Svašta ti prolazi kroz glavu, pogotovo kad čuješ na televiziji grozna iskustva u kontekstu ‘trudnica preminula od korone’. Pomešane su emocije i osećaji, jer ipak devet meseci nosiš novi život u sebi, čekaš, raduješ se, kupuješ stvari… i onda se preko noći sve promeni. I šta i kako i kada će biti, a i da li će. Hiljadu i jedno pitanje, a nijedan odgovor.”

Došao je i taj dan. Noć pre toga bila je u strahu, panici, a od suza i brige nije mogla ni da spava.

„I kad je taj mali glasić počeo da plače sve se promenilo. Pitala sam samo ‘da li je zdrava? da li je sve u redu?’. Taj dan se rodila moja junakinja. Tako mala, a pravi junak i borac”, prisetila se naša sagovornica.

Testirali su bebu na koronu i bila je negativna i sve je bilo u najboljem redu.

„Sada imamo malo više od mesec dana i uživamo u svakom danu.”

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR