Glas Javnosti

DIREKTORKA KOVID BOLNICE U BATAJNICI NAJAVILA I ČETVRTU DOZU VAKCINE: Evo kada bi to moglo da se desi!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Doktorka Tatjana Adžić Vukičević, direktorka kovid bolnice u Batajnici, izjavila je da je sasvim moguće da početkom naredne godine primimo i četvrtu dozu vakcine protiv kovida.

 Možda ćemo morati da primimo i četvrtu dozu vakcine, u februaru - kaže doc. dr Adžić Vukičević.

- Problem je u tome što je ovo nov i naučno nedovoljno istražen virus i što će za njega, dok se ne postigne kolektivni imunitet, biti potrebno da se imunizujemo na šest meseci. Imunitet kratko traje, moramo da svi primimo treću dozu, možda i četvrtu u februaru. Dok se situacija ne smiri, a valjda će se smiriti jednom.

Ona je podsetila da je svaka vakcina protiv korona virusa dostupna u Srbiji efikasna, ali da takva zaštita ne može biti stoprocentna. Uz vakcinaciju, neophodno je pridržavati se higijenskih mera, nositi masku i održavati fizičku distancu.

Kada je reč o kliničkoj slici pacijenata koji se nalaze u kovid bolnici u Batajnici, direktorka ove zdravstvene ustanove rekla je da sada najčešće oboljevaju mladi muškarci između 20 i 30 godina starosti, a zajedničko im je i to da nisu vakcinisani.

- Najčešće je reč o povratnicima sa letovanja ili onima koji su bili na nekim većim javnim okupljanjima. Bolesni su danima, 10 i više dana leže kod kuće, piju lekove za skidanje temperature, ne javljaju se ni u kovid ambulante ni izabranom lekaru - objašnjava dr Adžić Vukičević.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR