Glas Javnosti

DESILO SE NEMOGUĆE – TRAMP POKLEKAO, MOLI KINU ZA POMOĆ!

Korona virus
Autor: Glas Javnosti

Amerika je na kolenima, sad im je Si Đinping „dobar momak“! Kina je bila otvorena i transparentna kad je reč o epidemiji korona virusa, rekao je danas predsednik te zemlje Si Đinping u razgovoru sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Tramp i Si su vrlo detaljno razgovarali o pandemiji korona virusa, tokom koje je u svetu preminulo više od 24.000 ljudi, prenosi Rojters.

„Kina je prošla mnogo i dobro razume virus. Blisko sarađujemo po tom pitanju“, napisao je Tramp na Tviteru.

Tramp i drugi američki zvaničnici optužili su Kinu da nije bila dovoljno transparentna po pitanju virusa, a Si je tokom telefonskog razgovora rekao da je Kina bila otvorena i transparentna.

Si je ponudio pomoć SAD, koja sada ima više zaraženih osoba od Kine.

Kjodo prenosi navode kineskih medija da je Si izrazio zabrinutost zbog širenja korona virusa u SAD i da je rekao da bi Peking i Vašington trebalo da održavaju blisku komunikaciju kako bi se sprečilo širenje virusa.

Si je rekao i da se nada da će SAD preduzeti potrebne mere kako bi se poboljšali odnosi dve zemlje, rekao je ministar spoljnih poslova Kine, prenosi Rojters.

Si je takođe rekao da je saradnja dve države jedini pravi izbor.

Korona virus prvi put se pojavio u kineskoj provinciji Hubei, u gradu Vuhan, krajem prošle godine. Do sada se proširio na skoro sve zemlje na svetu.

Izvor: Intermagazin

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR