Glas Javnosti

Danska ponovo otvara škole

Korona virus
Autor: Glas Javnosti

Dok je broj žrtava korone u Švedskoj prešao 1.000: Efekti dva potpuno različita modela. U Danskoj je ukupno preminulo 299 osoba od virusa korona. Švedska primenjuje relativno liberalne mere u borbi protiv pandemije korona virusa, uprkos naglom skoku broja žrtava

Danska vlada planira da ukine pojedine restrikcije brže nego što se predviđalo, jer broj hospitalizovanih osoba obolelih od COVID-19 i dalje opada, izjavila je premijerka Mete Frederiksen.

Tako se kao prvi korak u postepenom ublažavanju restrikcija, koje su trajale mesec dana, danas ponovo otvaraju vrtići i škole za decu od prvog do petog razreda, preneo je Rojters.
Vladu, međutim, mnogi kritikuju jer i dalje ostavlja zatvorene restorane, kafiće i frizerske salone.
"Naš posao kao vlade nije da brinemo o interesima određene grupe, već je pronalaženje uravnoteženog rešenja koje je dobro i u pogledu zdravlja i koje pruža značajno bolje uslove u pogledu rada. Ovo će biti naš pristup za produženje prve faze ponovnog otvaranja", rekla je Frederiksenova na konferenciji za novinare.
U Danskoj je ukupno preminulo 299 osoba od virusa korona, dok broj hospitalizovanih osoba stalno opada tokom protekle dve sedmice.


VIŠE OD 1.000 ŽRTAVA KORONA VIRUSA U ŠVEDSKOJ
Broj preminulih od posledica korona virusa u Švedskojpremašio je 1.000.
Prema navodima Andresa Tegnela iz Agencije za javno zdravstvo, u utorak je zabeleženo 114 smrtnih lučajeva, čime je broj preminulih porastao na 1.033, prenosi AP.
U Švedskoj je 11.445 osoba zaraženo korona virusom, pokazuju podaci sa sajta Worldometers.
Švedska primenjuje relativno liberalne mere u borbi protiv pandemije korona virusa, uprkos naglom skoku broja žrtava.
Vlasti te skandinavske države savetovale su građanima da praktikuju socijalno distanciranje, ali nisu zatvorile škole, barove i restorane. Takođe, zabranjena su samo okupljanja više od 50 osoba.
Zdravstveni stručnjaci, njih 22, pozvali su političare da preuzmu kontrolu nad situacijom, navodeći da švedska Agencija za javno zdravstvo nije uspela da se izbori sa pandemijom.

novosti.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR