Glas Javnosti

DANAS SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Evo šta će biti glavna tema

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Nova sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa biće održana danas u Vladi Srbije u 15.30.

Tema na sednici biće produžavanje jesenjeg raspusta za sve đake, a prema predlogu Tima za koordinaciju škola jesenji raspust bi trebalo da počne 8. novembra, dok je prema zvaničnom školskom kaledndaru, trebalo da počne 11. novembra.

Lekari iz Kriznog štaba ranije su rekli da bi duži jesenji raspust mogao da pomogne tome da se virus koliko-toliko zauzda.

Članovi Kriznog štaba smatraju da bi duži jesenji raspust mogao da pomogne suzbijanju virusa.

„Duži raspust može da ima efekta ako bi se roditelji i đaci ponašali u skladu sa merama“, kaže epidemiolog Branislav Tiodorović, piše Nova.rs.

Njegova koleginica iz Kriznog štaba Tanja Jovanović, takođe smatra da bi duže odsustvo dece iz škole moglo da ima efekta

„Zbog korone, ali i zbog drugih virusa bilo bi važno da se preduzmu protivepidemijske mere, uključujući i produžetak jesenjeg raspusta. To bi moglo da pomogne“, smatra Jovanović.

Ona podseća da ulazimo u period kada virusi caruju, a uskoro se očekuje i virus gripa, koji je već izolovan u okruženju.

Podsetimo, Krizni štab je na poslednjom sednici odlučio da uvede kovid propusnice za posle 22 sata u svim zatvorenim delovima ugostiteljskih objekata. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR