Glas Javnosti

Baka Đurđa je u 108. godini PRELEŽALA KORONU: Doktori tvrde da je MEDICINSKI FENOMEN!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Đurđa Stojković (108) iz sela Radovnica, nadomak Trgovišta, je verovatno najstarija stanovnica Srbije koja se oporavila od korona virusa, uprkos lošem zdravstvenom stanju.

Doktor Novica Živanović, koji je direktor Doma zdravlja u Trgovištu kaže da je srećan što je baka koja je imala lakšu kliničku sliku uspela da pobedi virus koji je odneo mnoge živote u ovoj maloj opštini na jugu Srbije, pišu Novosti.

- Sin i snaja su bili pozitivni. Kada je kod članova porodice potvrđen virus testirali smo baku i 4. decembra je kod nje potvrđen kovid 19. Imala je temperaturu i davali smo joj terapiju intravenozno - započinje priču doktor Živanović.

Baka je dementna, nepokretna, mršava, ima bolesno srce, nagoveštaje da je imala šlog u poslednjih nekoliko godina.

- Jedna kompleksna situacija i težak pacijent koji nije izmeštan iz kuće, već smo je pratili i lečili tako što smo je posećivali. Ukućani su primali terapiju duže od nje, ona je na sreću uspela uz malu medicinsku pomoć da izađe iz bolesti. Oporavila se potpuno i s obzirom na sve okolnosti ona je sada stabilno - kaže doktor Živanović.

Za njega i njegove kolege krštenica koju baka ima i koja svedoči o njenim godinama je razlog za sreću jer i ovu opštinu je ovaj virus "pokosio".

- Bitka za svaki život i za svakog pacijenta traje neprestano. Mnogo smo svi srećni što je baka Đurđa pokazala da je sve moguće i mi je smatramo našim medicinskim fenomenom - priča dr Živanović.

Predsednica opštine Miljana Zlatković kaže da je baka korisnica socijalne pomoći i da prima kućnu negu.

- Ovih dana posetićemo baku i odneti porodici pomoć u vidu hrane i garderobe. Ona je naša najstarija stanovnica koja je uprkos svemu uspela da pobedi bolest iako je zbog zdravstvenog stanja i nije bila svesna - kaže ona.

Inače, u ovom kraju po brojnim mahalama ima dosta sredovečnih ljudi koji su na pragu stote godine.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR