Glas Javnosti

Amazon gradi laboratoriju za testiranje svojih radnika

Korona virus
Autor: Glas Javnosti

Amazon gradi laboratoriju za testiranje svojih radnika na COVID-19 i to je poslednji napor kompanije da zaštiti radnike koji su u panici dok se virus širi skladištima Amazona, preneo je portal Verdž.

U više od 50 objekata u vlasništvu Amazona u SAD potvrđeni su slučajevi korona virusa, prema podacima koje je prikupio "Fajnenšel tajms".

U blogu u kom su najavljeni napori, Amazon je saopštio da nedostatak kapaciteta za testiranje otežava napore da ljudi budu bezbedni i ekonomija održiva.

Oni koji budu pozitivni na test mogu biti stavljeni u karantin i o njima treba brinuti, a svi koji budu negativni na test mogli da "uđu" u ekonomiju sa samopouzdanjem, navode iz kompanije.

Amazon preraspoređuje sopstvene stručnjake za izgradnju laboratorije i nada se da će uskoro početi sa testiranjem.

Tim Amazona sa raznim veštinama, od naučnika istraživača i rukovodilaca programa do specijalista za nabavku i softverskih inženjera, preraspoređni su sa svog uobičajenog radnog mesta u namenski tim koji radi na ovoj inicijativi, naveo je Amazon.

Započeli smo sa sastavljanjem opreme koja nam je potrebna kako bismo izgradili prvu laboratoriju i nadamo se da ćemo uskoro početi sa testiranjem malog broja naših zaposlenih koji su u prvim redovima, navedeno je u saopštenju Amazona.

Tanjug

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR