Glas Javnosti

NOVA BIVALENTNA VAKCINA: Najmoćnije ORUŽIJE protiv OMIKRON SOJA

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Američka farmaceutska kompanija Moderna saopštila je u četvrtak da je započela drugu fazu testiranja bivalentne vakcine u Sjedinjenim Državama, koja uključuje njihovu vakcinu protiv kovida 19 i potencijalnu vakcinu protiv omikron varijante koronavirusa.

Modernina doza vakcine protiv omikrona je namenjena onima koji su stariji od 18 godina, primarno vakcinisani i ako su primili dozu pre više od 3 meseca.

Novom bivalentnom vakcinom vakcinisala je prvog učesnika u drugoj fazi ispitivanja, a očekuje se da će uključiti oko 375 učesnika na 20 mesta u Sjedinjenim Državama, saopštila je farmaceutska kompanija.



"Zadovoljstvo nam je što smo započeli ovo ispitivanje naše potencijalne bivalentne vakcine za revakcinaciju, koja uključuje našu potencijalnu omikron vakcinu i našu vakcinu protiv virusa kovid 19", rekao je generalni direktor Moderne Stefan Bansel.

On je tvrdio da njihova platforma, zasnovana na MRNA tehnologiji, omogućava brzinu i fleksibilnost u razvoju vakcine prilagođene novim varijantama virusa.



U Moderni očekuju da njihova vakcina bude spremna za sledeću sezonu vakcinacije.

Davala bi se u jednoj dozi i namenjena je onima starijim od 18 godina koji su primarno vakcinisani i primili dozu pre više od tri meseca, prenosi B92.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR