Glas Javnosti

"MORAMO DA POŠTUJEMO VIRUS" SZO najavljuje ludilo tri meseca, a onda možda i KRAJ

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Specijalni izaslanik Svetske zdravstvene organizacije (SZO) za kovid-19 David Nabaro rekao je da će epidemija korona virusa stvoriti veoma tešku situaciju u naredna tri meseca, "ali možemo da kažemo da je kraj na vidiku".

U intervjuu za Skaj Njuz Nabaro je izrazio bojazan da smo prisiljeni na maraton sa virusom i da ne postoji pravi način da se kaže da smo na kraju, već samo da je kraj na vidiku.

"Još uvek nismo stigli do te tačke i pre nego što stignemo biće još poteškoća", rekao je Nabaro, prenosi londonski dnevnik Gardijan.

Stručnjak SZO je potvrdio da korona virus nastavlja da se razvija i najavio pojavu novih sojeva i nakon omikrona.

"Biće teško najmanje još tokom naredna tri meseca", rekao je Nabaro i podsetio da se korona virus pojavljuje u amplitudama - dramatično počne da se širi, onda se stiša, pa se onda ponovo širi periodično na svaka tri ili četiri meseca.

"Teško je na osnovu prošlog ponašanja virusa predvideti njegovo ponašanje u budućnosti. Živeti sa kovidom-19 znači biti u stanju da se pripremite za ove amplitude i da reagujete zaista brzo kada se one dogode. Moramo da poštujemo virus, a to znači da moramo da imamo zaista razrađene planove kako da se suočimo i borimo sa epidemijskim talasima", predočio je Nabaro.

BONUS VIDEO: Profesor više nije mogao da ćuti i otkrio šta se dešava u srpskom školstvu

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR