Glas Javnosti

Korona kao paravan da se zabrane bogosluženja, nove preporuke u Crnoj Gori

Vesti
Autor: Glas javnosti

 Crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti preporučilo je svim verskim zajednicama da se na celoj teritoriji Crne Gore verski obredi vrše bez prisustva građana u verskim objektima.

To je saopšteno nakon jučerašnje sednice, kojom je predsedavao predsednik NKT-a Milutin Simović, prenose Vijesti.

Broj aktivno obolelih slučajeva u Crnoj Gori trenutno je 1.582

Crnogorsko nacionalno koordinacionalno telo za zarazne bolesti (NKT) donelo je mere prema kojima je od danas pa u narednih sedam dana u Podgorici obavezno nošenje maski u zatvorenom, ali i na otvorenom prostoru.

U glavnom gradu Crne Gore registrovano je najviše obolelih osoba od virusa kovid-19, a nova mera važi i za decu stariju od sedam godina, prenosi podgorički portal Vijesti.

Prema novim merama, na otvorenim javnim mestima moguće je okupljanje do 40, a na zatvorenim do 20 osoba, a korigovane su i mere za ugostitelje, pa će za stolom u objektu moći da sede najviše dva gosta, a do četiri na terasi.

Kako se navodi, okupljanje za šankom nije dozvoljeno.

U teretanama i fitnes centrima može da boravi jedna osoba na 10 kvadrata, ali je dozvoljen istovremeni boravak najviše 20.

Maske su obavezne i za zaposlene i putnike u javnom prevozu, tokom prevoza zaposlenih vozilima za sopstvene potrebe, kao i za vozače i putnike u putničkom motornom vozilu, osim za članove istog domaćinstva.

NKT je preporučilo svim verskim zajednicama da se na celoj teritoriji Crne Gore verski obredi vrše bez prisustva građana u verskim objektima.

(Izvor Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR