Kon najavljuje žestoku borbu: Đoković probudio antivaksere

Predrag Kon 9 - Tanjug

Foto: Tanjug

Epidemiolog Predrag Kon objavio je na svom Fejsbuk profilu pismo upućeno protivnicima vakcinacije.

 

- Antivakcinalista ima oko 1%. Utisak na društvenim mrežama je potpuno drugačiji. Kada se uznemire, vrlo su aktivni i besni. To pokazuje deluziju i uverenost ovih ljudi koji često imaju mesijanske ideje. Agresivni zbog uverenosti da spasavaju svet, ponašaju se potpuno iracionalno, napadajući naučnu medicinu i sve koji su u njoj zaštitnici narodnog zdravlja. Probuđeni su sada zbog pitanja novinara u vezi vakcine protiv sars 2 CoV kandidata iz Velike Britanije i zbog Đokovićeve otvorenost da priča o ovoj temi - piše doktor.

 Član kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa poručuje i da su vakcine temelj narodnog zdravlja, bez njih bi svet gotovo neprekidno bio u situacijama sličnim današnjoj, s tim što bi umiranje bilo u dečijem životnom dobu.

-Pitanje vakcine uopšte nije aktuelno… Time je ovaj eksces u oblasti javnog zdravlja izuzetno zanimljiv. Jasno je da se već sada najavljuje žestoka borba koja će se maksimalno politizovati kada vakcina bude dostupna. Ovaj napad veze nema sa realnošću, ali pokušajte da pratite javne ličnosti i način na koji će reagovati… Ovo je prvi ozbiljan poziv za sve one koji se bave zdravim stilovima života i promocijom zdravlja - zaključio je Kon.

 

Izvor: Nova.rs

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

 Lider SPS Ivica Dačić izjavio je danas da Vladimir Škundrić, sin funkcionera SPS Petra Škundrića, koji je večeras uhapšen tokom protesta u Beogradu, treba da snosi sve zakonske posledice.

Srbija poštuje Crnu Goru kao državu, ali ne može da zanemi pred onim što se njenom narodu dešava, rekao je predsednik Aleksandar Vučić posle razgovora s predstavnicima srpskih organizacija iz Crne Gore, koji su mu, kaže, preneli zabrinutost procesima u toj državi. Plašim se da bismo se Đukanović i ja teško razumeli, rekao je Vučić.

Na specijalizovanom sajtu koji se bavi onlajn prodajom "Avito" pojavio se oglas o prodaji košulje koja navodno pripada predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone