Predrag-Kon 22-Tanjug

Foto: Tanjug

Doktor Predrag Kon je na konferenciji za novinare istakao da zdravstene ustanove nisu bile spremne za epidemiju iako su mnogi tvrdili suprotno.

Odgovarajući na pitanje novinara o "kukanju" što nije bilo dovoljno zaštitne opreme, dr Predrag Kon je rekao da je on "znao" da je nema dovoljno, ali da nije bilo zrelo ili korisno da o tome otvoreno priča.

Dr Kon je u jučerašnjoj “Ćirilici” izjavio da u početku nije bilo dovoljno zaštitne opreme i testova.

Na današnjoj konferenciji je rekao da je on lično “odlučio da ne ‘kuka'” o tome.

- Kad smo pitali sve direktore zdravstvenih ustanova u Beogradu, svi osim jedne, u kojoj je striktno odgovoreno da nema zaštitne opreme, svi su rekli da imaju. I taj odnos prema imanju ili nemanju zaštitne opreme pokazuje koliko smo mi potpuno nespremni bili u tom trenutku - rekao je Kon na konferenciji za medije.

- Niko nije razmišljao koliko se to zaista troši u takvim uslovima. Ili je to moj utisak. U svakom slučaju, ja sam ‘znao’ da toga nema dovoljno, i tek kad sam video taj avion sam se smirio - rekao je Kon.

- Da ja pričam otvoreno da li ima, ili šta mislim o tome da li ima ili nema, u situaciji kada nema – ne mislim da je to zrelo i da je na bilo koji način korisno - zaključio je Kon.

 

Izvor: Nova

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Užarena kugla snimljena iznad Beograda u tehničkom smislu može da bude NLO, ali ne mora da znači da se radi o vanzemaljcima, kaže astronom Branko Simonović.

Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine grada Beograda, kaže da sitacija u Beogradu pokazuje da "možda nije loše imati policijski čas" tokom pandemije.

Hrvatski turistički sektor je otkrio plan otvaranja turističkih objekata i preporuke za putovanja turista u ovu susednu zemlju.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета