Glas Javnosti

КИНЕЗИ ТО ОДМАХ ХАПСЕ: Пронађен Менг Хонгвеј - налази се у кинеском затвору због оптужбе за примање мита, поднео оставку на место председника Интерпола

Vesti
Autor: Глас јавности / Спутњик / од 08.10.2018.

Бивши председник Интерпола Менг Хонгвеј налази се под истрагом због мита, саопштило је кинеско Министарство за јавну безбедност на свом веб-сајту. „Заменик министра за јавну безбедност Менг Хонгвеј осумњичен је за кршење закона. Национална надзорна комисија га тренутно истражује“, наводи се у саопштењу.

Менг Хонгвеј поднео је оставку на место председника Интерпола у недељу, након што су кинески званичници потврдили да се он налази под истрагом у Кини, због сумње да је прекршио закон.

64-годишњи Хонгвеј напустио је највише место у Интерполу, након извештаја да је ухапшен под сумњом да је помагао одређеним компанијама у добијању уговора о сајбер-безбедности.

Хонгвејова супруга, која борави у француском граду Лиону где је седиште Интерпола, саопштила је о његовом нестанку у петак, пошто се није чула са њим од 25. септембра, када је он отпутовао из Француске у Кину.

Након што је његов нестанак објављен, Интерпол је званично затражио објашњење од Кине о његовој локацији и изразио забринутост за њега.

Менг је пре функције у Интерполу био помоћник кинеског министра за јавну безбедност. Дужност директора Интерпола обављао је од новембра 2016. године.

Глас јавности / Спутњик / од 08.10.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR