Glas Javnosti
posta

Kako je hešteg “Ćale, ovo je za tebe” stigao do Južne Koreje (FOTO)

Vesti
Autor: Glas javnosti

Jedna od najupečatljivijih slika prve večeri beogradskih protesta je svakako Petar Đurić, koji je pred kamerama, revoltiran, rekao da mu je otac preminuo od koronavirusa, jer nije bilo respiratora.

Đurić je istakao da svoje učešće na protestu posvećuje preminulom ocu, a njegova rečenica: "Ćale, ovo je za tebe", postala je i jedna od parola protesta.

O protestima u Beogradu pisao je Njujork tajms, a jedan od najzapaženijih događaja sa protesta postao je tema i u Južnoj Koreji.

Naime, ovu rečenicu su na društvenim mrežama ispopularizovali fanovi K-popa (žanra popularne muzike koji svoje korene ima u Koreji).

Oni na Tviteru objavljuju fotografije i snimke sa protesta, uz hešteg “ĆALEOVOJEZATEBE” upućujući reči podrške učesnicima protesta.

S obzirom na brojnost fanova takozvane K-pop kulture, ubrzo su korisnici Tvitera iz svih strana sveta mogli da vide goruće događaje u Beogradu, ali i širom Srbije, s obzirom na to da su se protesti od sinoć organizovali i u drugim gradovima Srbije – Novom Sadu, Kragujevcu, Smederevu, Nišu, Kruševcu… (Izvor: Nova.rs)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR