Glas Javnosti

Isekli platane stare pola veka: Stabla uništena gotovo u trenutku

Vesti
Autor: Glas Javnosti

Kako je u Krupnju "potkresivanje" višegodišnjih stabala kraj bazena pošlo po zlu

PLATANI kraj bazena u Krupnju rasli su više od 45 godina, ali su uništeni u trenutku. Meštani su šokirani "kreatorskim" radom radnika JKP "1. maj", koje je Opština Krupanj angažovala za posao potkresivanja jer je granje bilo rizično za kupače.

 
Predsednik ove opštine Ivan Isailović kaže da je, kao i mnogi njegovi sugrađani, šokiran užasno obavljenim poslom.

- Nažalost, nisam saznao na vreme za ovaj suludi plan -ističe Isailović, inače akademski glumac. - Objašnjenje da će krošnja biti formirana za nekoliko godina i da neće biti rizična nikako me ne može umiriti, niti ublažiti šok od masakriranih stabala. Potrudiću se da odgovorni budu kažnjeni za ovakve postupke.U ime nadležnih iz JKP "1. maj" izvinjavam se svim Rađevcima i komšijama koji često dolazi na krupanjski bazen.

Mileta Janković, koji ima kuću na "krupanjskom Dedinju", kaže da su platani bili ukras i zaštitni znak užeg jezgra Krupnja. Prota Stanko Vasić, Rađevac iz Šljivove kod Krupnja, kaže da "koliko je čovečna i iskrena reakcija predsednika Opštine, toliko je sramotan čin onih koji su platane 'očerupali', verovatno, za sva vremena ".

- Ovo je velika opomena, jer teško nama ako budemo ono što su nam podari Bog i priroda uzeli da kreiramo kako nam padne na pamet ili kako neodgovornim pojedincima padne na pamet - poručuje prota, koji je bio veliki zaljubljenik u krupanjske platane.

NOVI BAZEN

Isailović ističe da će biti napravljen projekat za novi bazen za decu koji će imati tobogane i drugu bazensku opremu upravo u toj zoni koja je do juče zbog velikih stabala bila rizična po kupače.

(Izvor: Novosti.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR