Glas Javnosti

Zakon koji će uništiti Srbiju: Istopolni brakovi udar na tradiciju,porodicu i Ustav

Intervju
Autor: Glas javnosti

Advokat Milan Bosika je,komentarišući Polazne osnove za nacrt zakona o istopolnom partnerstvu, rekao da bi takav zakon uništio tradicionalnih porodicu u Srbiji.


-Ako bi ovakav zakon bio usvojen u parlamentu on bi bio u suprotnosti sa Ustavom,članom 62 koji jasno predviđa da je brak zajednica muškarca i žene-rekao je Bosika u intervju "Glasu javnosti ".
On je istakao da je ovakav  nacrt "diskriminišući prema vanbračnoj deci ,jer ih u pogledu naslednog prava stavlja u podređen položaj u odnosu na istopolnie partnere ".

Bosika je istakao da pravni odnosi među istopolnim partnerima mogu da se "reše i na drugi način -testamentom ili ugovorom o poklonu,a za takve stvari nije neophodan zakon koji na mala vrata uvodi u Srbiju promociju istopolnih zajednica ".

Advokat takođe navodi da je "nacrt probni balon za to kako bi se reagovalo ako bi bilo dozvoljeno usvajanje dece i ističe da se to vidi u članu 53 Predloga nacrta ovog zakona u kome se spominju prava zajedničke dece."

-Pitam koje dece,čija bi to deca bila ?Ko ima pravo da uskrati detetu pravo na slobodu izbora, ako mu kao model nametne dve mame ili da ima samo tate -pitao je Bosika koji se kao advokat najviše bavi porodičnim pravom.

On je naveo da je Slovenija 2015.godine imala referendum o donošenju ovakvog zakona .

-Slovenci,koji su liberalnih od nas su taj zakon odbili,ali su imali priliku da se izjasne. Nas niko nista nije pitao,već nam se nameću rešenja-rekao je Bosika.

Ceo intervju sa advokatom Milanom Bosikom možete pogledati na kanalu "Glasa javnosti" na YouTube.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP