Glas Javnosti

MIRIJEVO PROTIV INVESTITORSKOG URBANIZMA: Ne damo da naše šume i parkove zaliju betonom! (VIDEO)

Intervju
Autor: Glas javnosti

Mirijevo nije baš mirno u poslednje vreme. Stanovnici tog beogradskog naselja su protestovali i zvanično uputili stotine primedbi, nezadovoljni zbog toga što se planira izgradnja objekata na brojnim zelenim površinama.

Ono što ih je, kako ističu, posebno zabrinulo i uznemirilo, je to što ti planovi obuhvataju i lokaciju Bajdina, šumu površine 66 hektara, koja predstavlja pravu zelenu oazu i pluća grada. Tu je, objašnjavaju, predviđena izgradnja naselja sa čak 5.000 stanova za oko 15.000 stanovnika.

O tome smo razgovarali sa Đorđem Lukićem iz neformalne grupe građana „Mirijevo zeleno i zdravo“ koja je organizovala protest i potpisivanje peticije s ciljem da zelenilo u tom beogradskom naselju bude sačuvano i odbranjeno od, kako kažu, investitorskog urbanizma koji želi da sve to zalije betonom.

Zbog čega je zeleni pojas važan ne samo za stanovnike Mirijeva, šta stoji u planovima grada, zašto su dve javne rasprave prekinute, koje su primedbe i argumenti građana, da li je gradska komisija imala sluha za njih, koji su naredni koraci, neke su od tema razgovora koji možete pogledati u priloženom videu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR