Glas Javnosti

LJILJANA BRALOVIĆ: BITKA NIJE ZAVRŠENA – ujedinjujemo se protiv rudnika i ekološkog imperijalizma!

Intervju
Autor: Glas javnosti

Nedavno je potpisana Jadarska deklaracija, koja je u Srbiju dovela ekološke aktiviste iz više zemalja, povezujući ih sa našim ekolozima u zajedničkoj borbi protiv eksploatacije litijuma i ekološkog imperijalizma.

O tome smo razgovarali sa Ljiljanom Bralović, predsednicom Saveza ekoloških organizacija Srbije, jednom od potpisnica Jadarske deklaracije i dobitnicom ovogodišnjeg priznanja „Zeleni list“ za aktivnosti u borbi za zdravu životnu sredinu.

U čemu je značaj Jadarske deklaracije, na šta ona obavezuje, ko su potpisnici, iz kojih zemalja su ekoaktivisti došli u dolinu Jadra, kakva su njihova iskustva sa rudnicima i u borbi protiv zagađivača, koje utiske nose iz Srbije, čemu su se divili, šta ih je šokiralo?

Zašto bitka za zdravu životnu sredinu i zdravlje ljudi još nije završena, šta predstoji na tom putu, zašto smatra da pravi cilj istraživanja nisu litijumske baterije, kojih bi razmera moglo biti ekološko izbeglištvo, neke su od tema razgovora koji možete pogledati u priloženom videu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP