Glas Javnosti

INTERVJU GLASA: Profesor doktor LARISA JOVANOVIĆ: Apokalipsa i mračne prognoze: Klimatske promene uništiće većinu života na Zemlji (VIDEO)

Intervju
Autor: Glas javnosti

O najvećim izazovom sa kojim se planeta Zemlja suočava, to su klimatske promene i globalno zagrevanje.

O tome smo razgovarali  sa profesorkom Larisom Jovanović, stručnjakom za životnu sredinu koja je studirala na čuvenim Moskovskom univerzitetu Lomonosov.

Ona je za Glas javnosti rekla da će dodatne klimatske promene uništiti većinu života na Zemlji do kraja ovog veka. Da li se time uništiti većina života na Zemlji do kraja ovog veka, i da li je čovečanstvo  zakasnilo da spreči tu katastrofu. Neke analize predviđaju propast do 2050. godine. Stručnjaci upozoravaju da će  trenutno stanje verovatno prouzrokovati najmanje tri stepena Celzijusa globalnog zagravanja. To bi podstaklo ubrzani kolaps ključnih ekosistema, uključujući sistem koralnih grebena, amazonske prašume i Arktik.

Da li će posledice biti strašne? I da li će milijardu ljudi morati  da se iseli zbog nepodnošljivih životnih uslova. Dve milijarde ljudi, suočile bi se s manjkom vode.

Poljoprivreda bi propala u suptropskim područjima, a proizvodnja hrane dramatično bi bila poremećena u celom svetu. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR




od naučnik u 09.11.2021 09:54:18 h
     0 

Al, sam Ve uboo, il medias res.A ne objaviste komentar.Pun pogodak.Yes.Prc, prc, trica.

od naučnik u 08.11.2021 16:03:31 h
     0 

Ima 10 godina, od kako je verovatno propalim ljudima sa promašenim životima, glavna filozofija života pripovedanje najcrnjih i najmračnijih komentara u vezi bilo koje teme na ovoj našoj planeti, vezano za šta će se desiti, kako će nas pojesti mrak, ažbahe zla, razvrata itd. Takođe nivinarstvo, koje je sada na najmračnijem nivou. Samo crna hronika, razvrat, blud, prevare, ubistva, ko je koga prevario sa kojom snajkom ili snajka sa šva ljubavnikom.Pa dokle više, ne može normalan čovek da živi.A i ova nazovi profesorka, pogledajte na šta liči, baš je le potoca, nema šta.A ako ste vi prepametni izživeli Vaše živote, pustite druge da ga žive i ne mračite više, ili se podavite u smrdljivim septičkim jamama, pa se spasite, pošto ste svi fekalije od stvorova, koje su, a da su znale, majke trebale da se ratosiljaju na vreme pre Vašeg fatalnog za ovo čovečanstvo, rođenja. Aaaaaa, kako sam ovo sročio, da li ću ih uzdrmati do daske, kao oni na žalost mnoge obične ljude sa manjom inreligencijom, što reče neko Uh.