Glas Javnosti

INICIJATIVA 'PORODICA NA PRVOM MESTU': 'Porodice u užasnom društvenom položaju, promenite politiku u našu korist'

Vesti
Autor: Glas Javnosti

S obzirom na stanje u svetu, čini se da se porodica u ovakvom vremenu i načinu života ipak vraća starim i pravim vrednostima. Ipak da bi se ovaj društveni model održao u pravom smislu slike "porodice" ne bi smele da postoje politike koje to narušavaju.

Porodica u Nemačkoj trpi zbog antiporodične politike - to smesta mora da prestane. Nova inicijativa nazvana „Porodica na prvom mestu” ujedinila je na hiljade porodica koje žele da nateraju političare da promene svoj način razmišljanja.

Za 28. jun planiran je veliki porodični skup, ali zbog mera za sprečavanje širenja virusa korona organizatori i brojne zainteresovane porodice nisu mogle da se okupe.  Ne gubeći nadu, organizatori su premestili protest na internet. Takođe, na ulasku u Vircburg postavljena je tabla i „boje” porodice vraćene su u grad, kao simbol hiljada porodica koje su morale da ostanu kod kuće.

Akitivisti s raznobojnim balonima, majicama i flajerima prošli su kroz centar Vircburga i na očigled prolaznika okačili ogroman baner na čuveni Ludvigov most.

-Porodica se sve više sateruje u ćošak. U finansijskom smislu, porodice su opterećene porezima i nalaze se u užasno nepovoljnom položaju u sistemu socijalne zaštite. Istovremeno, roditeljske veštine očeva i majki skoro nimalo se ne vrednuju, a vidimo da se brak i porodica proizvoljno definišu- objašnjava Hedvig fon Beverferde iz alijanse „Porodica na prvom mestu” u video-snimku.

"Našu decu indoktrinišu rodnom ideologijom u školama i vrtićima, i ona su tamo izložena ’raznovrsnosti’ kroz sramotno seksualno obrazovanje. Zbog toga mi protestujemo."

Ona dodaje: „Antiporodične ideje i dalje se šire i postepeno se sprovode i politički – guraju ih moćni lobiji i mediji. U odgovor na to, mi tražimo promenu politike u korist porodice. U tome ćemo uspeti jedino ako imamo snažan i efikasan javni uticaj. I upravo to smo i učinili našom kampanjom u Vircburgu. Zato tražimo promenu politike u korist porodice!”

Dok ne bude moguće okupiti se na ulicama, svi koji podržavaju ovu kampanju okupljaće se onlajn.

-Zbog ograničenja usled infekcije kovidom-19, promenili smo način na koji protestujemo, ali nipošto nećemo da ćutimo. Upravo je izolacija zbog pandemije dokazala bolje nego bilo šta do sada da bi država stala da nije herkulovskog rada porodica – i to neplaćenog rada. Porodica je najvažnija institucija u sistemu- izjavila je Fon Beverferdeova.

Zahtevi su jednostavni i suštinski:

Prvo, porodica i brak treba da budu zaštićeni, ali samo u skladu s hrišćanskim shvatanjem braka i porodice, dakle, kao doživotne zajednice jednog muškarca i jedne žene, i njihove dece. „Brak i porodica, kao nezavisna zajednica koja se stara sama o sebi, predstavljaju jezgro našeg društva bez kog to društvo ne može da postoji.” Mora se stati na kraj pokušajima da se promeni definicija braka i porodice.

Pravo roditelja da obrazuju svoju decu, koje im pripada po prirodi stvari, i pravo da vaspitavaju decu u skladu sa svojim ideološkim i verskim ubeđenjima, takođe se mora poštovati. To pravo mora da uživa posebnu zaštitu države.

Pravo deteta na majku i oca takođe treba zaštititi. Donacija jajnih ćelija i surogacija moraju ostati van zakona.

Deca moraju biti zaštićena od LGBT ideologije koja im se nameće sa svih strana. Rod se ne sme svesti na „društvenu konstrukciju” već se mora smatrati biološkom i naučno-dokazanom činjenicom. Iznad svega, rodna ideologija mora ostati van školskih udžbenika i predškolske pedagogije.

I na kraju, ali podjednako važno, mora se uspostaviti finansijska jednakost porodica, naročito zbog toga da porodice ne budu strukturno u nepovoljnom položaju u pogledu poreza i socijalnog osiguranja.

Zahtevi ovog pokreta u skladu su sa aktivnostima IOF-a i IFN-a. Stoga podržavamo ovu inicijativu i pozivamo čitaoce da to isto urade. Svojim potpisom i vi možete podržati ovu peticiju.

(Izvor: Borba za istinu)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR