Glas Javnosti

ИНФОРМИШИТЕ СЕ НА ВРЕМЕ Лекари открили нове симптоме коронавируса!

Vesti
Autor: alo.rs/Foto:Pixabay

Лекари су апеловали на колеге да озбиљно приступе дијагнози, подсетивши да неправилно лечење представља претњу за јавно здравље.
Група лекара из Сингапура открила је нове симптоме нове коронавирусне болести. Резултати истраживања објављени су у часопису „Лансет“.

Према њиховим подацима, неким пацијентима у почетку је дијагностикована грозница денга. Пацијенти су се жалили на грозницу и осип. Они при томе нису имали симптоме типичне за коронавирус.
Лечење грознице денга није помогло и пацијенти су почели да се жале на тешко дисање, а додатно су тестирани и на коронавирус. Анализе су показале позитивне резултате.
Лекари су апеловали на колеге да озбиљно приступе дијагнози, подсетивши да неправилно лечење представља претњу за јавно здравље.

Денга грозница је инфекција коју изазива денга вирус. Комарац преноси (или шири) вирус денге. Денга грозница је такође позната под називом „грозница која ломи кости“, јер изазива толико снажне болове да оболели имају осец́ај да им неко ломи кости.

Нови коронавирус
Кинеске власти су 31. децембра 2019. обавестиле Светску здравствену организацију о епидемији непознате упале плуц́а у граду Вухан у централном делу земље. Кинески стручњаци утврдили су 7. јануара узрочника болести — то је коронавирус 2019-нЦоВ (2019-нЦоВ), који је касније званично назван КОВИД-19.

Укупан број заражених достигао је 110 хиљада у 104 земље, од чега је 81 хиљада у континенталној Кини. Од новог коронавируса умрло је 3.136 људи у Кини, а скоро 60 хиљада је оздравило.

Најтежа ситуација међу европским земљама је у Италији: број заражених премашио је 9.100 људи, од којих је 463 умрло. У Русији је коронавирус потврђен код 20 особа. Власти су предузеле различите мере како би спречиле даље ширење.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR