Glas Javnosti

IMATE LI SRCA?! Ljudi masovno bacaju OTROVE ZA PSE: Ljubimci UMIRU u AGONIJI za pola sata!

Vesti
Autor: Glas javnosti

Na društvenim mrežama se stalno pojavljuju upozorenja da se otrovi za pse masovno bacaju po gradu.

Iz udruženja BETA (Better Empathy Towards Animals) su rekli da su im u toku marta stalno javljali gde je bačen otrov u Beogradu, prenosi Telegraf.rs.

- Najviše se dešavalo na Novom Beogradu, ceo potez od blokova do Bežanijske kose, kao i na Vračaru. I dalje to traje... - istakli su iz ovog Udruženja.

I u Fejsbuk grupi "Izgubljeni i nađeni psi u Beogradu" napisano je da vlasnici povedu računa ukoliko svoje kućne ljubimce šetaju ulicama Novog Beograda.

Naime, kako se navodi, u pojedinim blokovima, bačen je otrov, a već je nekoliko pasa otrovano.

- Bačen otrov u blokovima 61, 62, 63, 64, 70 i 45 na Novom Beogradu, Boža vlasnički pas i još pet pasa otrovano, blok 64 posebno, ne puštajte pse bez povoca - navodi se u Fejsbuk objavi.

Vlasnički pas Boža povraćao je krv.

- Imao je i krvav proliv. Veterinar je posumnjao da je u pitanju otrov kreozan jer je Boža imao pucanje kapilara u digestivnom traktu. Kako mi je objašnjeno, nijedna bakterija ni virus, to ne mogu tako brzo da urade - objasnila je Božina vlasnica.

Iz Javnog komunalnog preduzeća "Veterina Beograd" kazali za Telegraf.rs da su početkom februara imali oko osam prijava za sumnju da su kučići u Kovilovu i Sremčici otrovani, a da u martu takvih prijava nije bilo.

Psi u agoniji, umirali za pola sata

U prigradskom naselju Sremčica u Beogradu smrt nekoliko pasa uznemirila je stanovnike. Šest pasa nastradalo je u mukama naočigled ljudi. Veruju da su otrovani.

Ovaj stravični događaj desio se početkom februara ove godine.

Kako je tad  kazala Jovana Mitrović iz Udruženja Alfa, veterinar je potvrdio njihove slutnje. Međutim, poslali su tela uginulih životinja i na obdukciju, kao bi dobili što preciznije informacije, piše Telegraf.rs.

Kazala je i da su se neprilike desile u periodu od 4. do 6. februara, te da je u svakom danu stradalo po dva psa.

- Tri dana trovana su dva po dva. To su bili psi ispred zgrade. Nisu ulični, već namireni, vakcinisani, sterilisani, mirni. Neko voli, neko ne voli, to je tako funkcionisalo kao i svuda u Beogradu, dok neki manijak nije to uradio. A mogao je samo da pozove šintere. Postoje humani načini, a ne da u agoniji umiru - kazala je ranije navodeći da su se psi kočili i umirali za pola sata.

Noć, crne kese, "Higijena" i policija i  u Pančevu

Stravičan naslov osvanuo je početkom marta kad je u Pančevu veliki broj leševa pasa, najverovatnije otrovanih, snimljen u krugu napuštenog pančevačkog hotela Tamiš.

- Večeras mi je drugar javio da mu je stigla poruka od neke cure da je kod hotela masovno trovanje pasa. Kao veliki ljubitelj životinja seo sam u auto i krenuo tamo, sa namerom da vidim šta se dešava i pozovem policiju, jer u datom trenutku nisam znao da li je već neko pozvao.

Kada sam stigao, "Higijena" je već bila tu, a stigli su i inspektori, za par minuta je stigla i policija. Koliko sam uspeo da vidim, u kombiju su bila dva leša, u kesama pet, dva su odvedena kod veterinara, jer su još uvek bili živi, a pored je bilo van kese koliko sam čuo dva leša, ali je policija obustavila skupljanje dok se ne uradi uviđaj - napisao je tad na Fejsbuku Predrag Ilić.

Trovanje ljubimaca i u Topoli

U selu Mitrovčić, nedaleko od Topole, u oktobru prošle godine otrovani su psi i mačke. Meštani su tvrdili da se trovanje životinja već dešavalo, ali da je ovaj put više životinja pojelo otrov, pa je tako pored puta pronađeno oko 20 uginulih ljubimaca.

- Sa komšijom sam prolazio kroz centar sela, sa nama su bili naši psi. Odjednom su počeli da pene na usta i uginuli su za nekih 10 minuta. Nismo stigli da reagujemo i da ih spasemo, to je sve bilo veoma brzo. Otrov su pojele i mačke, bilo je pored puta oko 20 mrtvih životinja. Mnogo mi je teško, to je bio mali pas nije imao ni sedam kilograma - rekao je ranije Aleksandar Gigić, vlasnik otrovanog psa.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR