Glas Javnosti

I u Kraljevu uvedena vanredna situacija: U kafiću samo po dvoje za stolom i to od sedam do 20 časova

Vesti
Autor: Glas javnosti

Zbog pogoršane epidemiološke slike na području grada Kraljeva proglašena vanredna situacija koja stupa na snagu od nedelje, 5. jula, objavila je lokalna televizija.

Ovu odluku doneo je gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić na osnovu preporuke Gradskog štaba za vanredne situacije i u skladu sa mišljenjem Zavoda za javno zdravlje Kraljeva, a primena posebnih mera počeće u nedelju, 5. jula od sedam sati, prenosi RTV Kraljevo.

Rad ugostiteljskih objekata od nedelje će biti ograničen na vreme od sedam do 20 časova, uz obavezan razmak između stolova, s tim što za jednim stolom ne mogu sedeti više od dve osobe, osim ako su u pitanju roditelji i deca ili maloletne osobe i deca koja žive u zajedničkom domaćinstvu.

Uvodi se zabrana okupljanja u zatvorenom prostoru više od pet osoba ako nije moguće obezbediti fizičku udaljenost od dva metra i odgovarajuće mere zaštite.

Zabranjeno je organizovanje svečanosti, sportskih i drugih zabavnih manifestacija.

U svim zatvorenim prostorima obavezno je nošenje maski i poštovanje fizičke udaljenosti od dva metra, dok je u javnim parkovima i na igralištima, kao i tokom vežbanja na otvorenom prostoru, dozvoljeno okupljanje do pet osoba uz odgovarajuće mere zaštite.

Za predškolske ustanove naglašana je obaveza primene svih preventivnih mera, dok se u osnovnim, srednjim školama i visokoškolskim ustnovama odlažu okupljanja, uz obavezu da se prijemni i drugi ispiti organizuju uz primenu svih ličnih mera zaštite - fizičku udaljenost od dva metra, nošenje maski ili vizira i rukavica.

Zabranjeno je korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara, uz obavezno nošenje maski i rukavica u kozmetičkim, frizerskim, salonima lepote, fitnes centrima i teretanama.

Preporučena je česta dezinfekcija svih javnih objekata, što češće pranje ulica i javnih površina uz upotrebu dezinfekcionih sredstava.

Trajanje vanredne situacije nije vremenski ograničeno, a primena mera počinje ujutro u sedam časova.

(Izvor. N1/FoNet)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR