Glas Javnosti

ХВАЛА Кини на донацији

Vesti
Autor: Србија данас

Грађани Кине одазвали су се апелу председника Србије Александра Вучића и упутили су нам донацију - 100.000 маски и новчану помоћ.

 

Становници Шангаја и из провинција које су близу Шангаја зову и најављују свој долазак у конзулат Србије са жељом да донирају маске, заштитна одела и новац.

"Ми смо мала земља и мали народ, али смо веома искрено и са великом пажњом пратили све што се дешава у Кини и веровали у снагу вашег предсендика Си Ђинпинга, вашег народа, Комунистичке партије Кине и у снагу свих ваших људи и ви сте успели… са великом сигурношћу да победите највећу пошаст савременог света" - рекао је Вучић.

"Огромно је интересовање грађана Кине да упуте финансијска средства и опрему грађанима Србије. Влада Србије је формирала посебан тим који се бави само донацијама из Кине. Уз велику подршку НБС отворили смо рачун у Кини где ће грађани Кине у јунанима моћи да уплаћују новац за донације" - рекла је Брнабић.

Сви су чули речи које је председник Вучић упутио Кини, које им много значе и желе да донирају, колико ко може, средства и медицинску опрему коју купују у апотекама и желе да их предају у Конзулат у Шангају.

Председник Србије Александар Вучић, нагласио је да су "све његове личне наде уперене и усмерене ка Кини и њеном председнику".

Тај рачун није само за кинеске компаније, али оне су се у највећој мери јавиле и писале кабинету председника и мом кабинету, јер желе да донирају маске и тестове и још неку помоћ како би се Србија изборила са корона вирусом - нагласила је Брнабић. Како је напоменула, то је нешто "што на леп начин показује наше челично пријатељство са Кином."

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR