Glas Javnosti

HRVATSKI MEDIJI: RAKOVIĆ JE KRIV ZA SLOM CRNOGORSKOG DOMOVINSKOG IDENTITETA

Vesti
Autor: Glas Javnosti

Današnja hrvatska štampa, Jutarnji list i Dnevno.hr, ne fokusiraju se na mane proustaškog kandidata Mila Đukanovića i kriminalnu organizaciju zvanu Demokratska partija socijalista, koji su demolirani na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori.

Pored toga, hrvatski mediji se ne fokusiraju ni na vrline čelnika lista opozicije prof. dr Zdravka Krivokapića, Alekse Bečića i Dritana Abazovića, koji u Crnoj Gori uspostavljaju demokratski poredak i multietnički sklad.

Glavni fokus hrvatskih medija je, nakon poraza DPS-a na izborima, slom crnogorskog domovinskog identiteta koji je njihov kandidat Milo Đukanović 2018. i zvanično promovisao kao režimsku doktrinu hrvatizacije Crnogoraca. S tim u vezi, hrvatski mediji za slom crnogorskog domovinskog identiteta i Đukanovićeve segregacionističke politike posebno optužuju "srpskog ideologa" istoričara dr Aleksandra Rakovića, koji je u svojoj knjizi "Crnogorski separatizam" do kraja razobličio velikohrvatsku politiku čiji je Đukanović eksponent.

Raković je za Glas javnosti kratko prokomentarisao: "Stvarno mi nije jasno zbog čega su Hrvati toliko ostrašćeni i zbog čega tako duboko pate? Bilo je očekivano da na ovim izborima Crna Gora krene putem obnove tipa i karaktera svoje državnosti koju je utvrdila dinastija Petrović Njegoš. Hrvati neka se bave sobom jer je Hrvatska danas populaciono ispražnjena. Neko će na te prazne prostore morati da naseli, a najpravednije je da se vrate Srbi".

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR