Glas Javnosti

PREMIJERKA I PLENKOVIĆ RAZGOVARALI : Otvoren Hrvatski dom u Subotici

Politika
Autor: Glas javnosti

Premijeri Hrvatske i Srbije, Andrej Plenković i Ana Brnabić, razgovarali su u Subotici, gde prisustvuju otvaranju Hrvatskog doma – Matice.

Posle sastanka Plenkovića i Brnabić, u Gradskoj kući u Subotici održan je sastanak predstavnika vlada Srbije i Hrvatske.

Pre razgovora sa Brnabić, Plenković je u Hrvatskom domu – Matici imao radni sastanak sa predsednicom Hrvatskog nacionalnog vijeća u Srbiji Jasnom Vojnić, sa predsednikom Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislavom Žigmanovim i drugim predstavnicima hrvatske manjine u Srbiji.


„U snažnom partnerstvu realizujemo brojne projekte koji doprinose boljem položaju Hrvata u Srbiji“, napisao je Plenković na Tviteru posle tog sastanka.

Žigmanov je istakao značaj dolaska premijerke Brnabić na otvaranje Hrvatske kuće, rekavši da se time šalje „vrlo jasna poruka da su Hrvati u Srbiji most saradnje“.

„Na taj način Hrvati u Srbiji su objekti pozitivnih politika priznanja, objekti uvažavanja, respekta i zajednica koja svoju renesansu i svoj boljitak u Srbiji može očekivati“, dodao je Žigmanov.

Plenković, koji je u prvoj poseti Srbiji otkako je 2016. postao premijer, ranije je u Sremskoj Mitrovici obišao Katedralu Svetog Dimitrija i razgovarao sa sremskim biskupom koadjutorom Fabijanom Svalinom i drugim pripadnicima hrvatske zajednice.

Glas javnosti/B04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR