Glas Javnosti

ODBILI DA SE TESTIRAJU ILI VAKCINIŠU! Prvi otkazi zbog kovid potvrda

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Četvoro zaposlenih Centra za rehabilitaciju u Stančiću dobilo otkaz jer nisu imali kovid potvrdu

Više zaposlenih dobilo otkaz jer nisu dostavili dokaz o vakcinaciji protiv kovida, kao i da je ugovor raskinut sa jednom zaposlenom Centra za socijalni rad Vukovar, ali na njen zahtev, potvrđeno je iz  hrvatskog ministarstva rada i socijalne zaštite. 

- Što se tiče zaposlenih Centra za rehabilitaciju Stančić, četiri zaposlena su odbijala da postupe u skladu sa Protokolomu o sprovođenju Odluke Stožera civilne zaštite RH o uvođenju posebne bezbednosne mere obaveznog testiranja svih zaposlenih u delatnosti socijalne zaštite, naveli su iz ministarstva.


U saopštenju se dodaje da s obzirom na to da zaposleni nisu dostavili odgovarajući dokaz o vakcinaciji protiv kovida ili preležanoj bolesti, imali su obavezu testiranja koju su neprekidno odbijali.

- Stoga je radnicima 8. oktobra upućeno pisano upozorenje o kršenju obaveza iz radnog odnosa. Budući da su radnici nastavili postupati protivno Odluci, pokrenut je postupak otkazivanja ugovora o radu uz savetovanje s Radničkim većem, koje je dalo saglasnost na planirane otkaze. Radnicima je sa današnjim danom otkazan ugovor o radu zbog ponašanja, poštujući sve obaveze iz radnog odnosa, navode iz ministarstva, prenosi Jutarnji list. 

Dodaju i da je jednoj zaposlenoj Centra za socijalni rad u Vukovaru je na nen zahtev otkazan ugovor o radu.

- Ovi otkazi su izuzetak u sistemu socijalne nege u kojem su zaposleni od početka pandemije pokazali izuzetno visok nivo odgovornosti i profesionalnosti, zaključuju iz Ministarstva.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI
KOMENTARAKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP