Glas Javnosti

NASTAVLJAJU SE OBRAČUNI U HRVATSKOM DRŽAVNOM VRHU! Milanović planirao da pošalje vojsku u BiH

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Ministar odbrane Mario Banožić obrušio se na hrvatskog predsednika i načelnika Glavnog štaba admirala Roberta Hranja, zahtevajući njegovu ostavku.

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da je zabranio ministru odbrane Mariju Banožiću da održi govor na zakletvi vojnika u Požegi, dok je premijer Andrej Plenković ponašanje predsednika nazvao nedopustivim i ocenio da se radi o „puzajućem državnom udaru“.

Banožić je rekao da se prvi put u istoriji dogodilo da se zabrani obraćanje ministra, zbog čega je zatražio ostavku načelnika generalštaba Oružanih snaga Hrvatske Roberta Hranja, prenosi Index.hr.

U poslednjem u nizu obračuna između predsednika Hrvatske Zorana Milanovića i Vlade Andreja Plenkovića, isplivao je neverovatan detalj da je Milanović planrao da pošalje vojsku preko granice u Bosnu i Hercegovinu.

Ostalo je nejasno kad se to trebalo desiti i da li je povezano s migrantskom krizom ili nečim drugim, ali je bez sumnje veliki skandal koji je dosad bio daleko od očiju javnosti.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR