Glas Javnosti

Zoran BABIĆ NIJE DOŠAO na suđenje protiv Sergeja TRIFUNOVIĆA (FOTO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Sudsko ročište za glavnu raspravu po parničnoj tužbi Zorana Babića protiv glumca Sergeja Trifunovića -nije održano, jer se tužilac nije pojavio, sa obrazloženjem da je "bio u kontaktu sa obolelim od kovida".

Babić je Trifunovića tužio zbog izjave da je tadašnji direktor Koridora Srbije bio za volanom "škode" na naplatnoj rampi u Doljevcu, kada je u nesreći poginula Stanika Gligorijević,

Tog 31. januara 2019. godine, kada je “škoda”, koja se kretala velikom brzinom, udarila u vozilo ispred, poginula je Stanika Gligorijević, a tužilaštvo je podnelo prijavu protiv Babićevog vozača, dok je Trifunović kao tadašnji lider Pokreta slobodnih građana izjavljivao kako je direktora Koridora Srbije šest-sedam ljudi izvlačilo sa vozačkog mesta.

Trifunovićev advokat Aleksandar Petrović rekao je FoNetu, nakon odloženog ročišta, da, iako je predmet spora postupak za naknadu štete zbog povrede ugleda i časti, pravi razlog nije to, nego je pritisak predstavnika vlasti na javno mnenje da se ne bavi pitanjima od javnog značaja kao što je saobraćajka ispred rampe u Doljevcu.

-To je nešto što interesuje javnost, a moj klijent se bavio tom temom. Ova parnica je pokušaj da se on ućutka i da ne nastavi da se bavi temom na koju i dalje nisu dati odgovori, istakao je Petrović.

On je rekao da je predložio da se združe spisi predmeta krivičnog postupka koji se vodi protiv vozača Koridora Srbije i Babićeve tužbe protiv Trifunovića, kako bi svi zajedno bili upoznati sa okolnostima te saobraćajne nesreće, kao i da insistira da se prikažu i “nestala” dva minuta snimka bezbednosnih kamera.

Kako je naglasio, Putevi Srbije osam puta na zahtev državnog tužioca odbijaju da daju te snimke u Doljevcu, a “onda se pojavljuje Vučić, koji kaže da je video te snimke i koji kaže kako su užasno jezivi i zato neće da ih pusti na televiziji”.

A nema problem, ukazao je Trifunović, da pusti snimke koje je pravio bivši telohranitelj njegovog sina i čovek koji je obezbeđivao njegovu inauguraciju Velja “Nevolja” Belivuk, snimke odsečenih glava i tela bez udova, to nema problem da pušta u “prajm tajmu”, a ima problem da nas suoči sa ovim.

Prema mišljenju Trifunovića, na odgovornost treba pozvati i tužilaštvo, koje nije uspelo da napravi pritisak na Puteve Srbije, koji su dali snimak bez glavna dva minuta nesreće, nego tek na deveti zahtev tužioca, “što je svojevrsna sramota za srpsko društvo, a omalovažavajuće za porodicu Gligorijević”.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP