Glas Javnosti

ZLOSTAVLJANJE U ISTRAŽIVAČKOJ STANICI PETNICA? Oglasio se direktor: 'U ovom trenutku želimo da damo PROSTOR ŽRTVAMA'! (VIDEO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Istraživačka stanica Petnica je samostalna i nezavisna institucija koja se bavi razvojem naučne kulture i obrazovanja, a aktivnosti su najvećim delom usmerene na mlade, na učenike i studente. Javnost je šokirala vest da će se u nedeljniku "Vreme" pojaviti ispovest pet žrtava koje su u periodu od 2003. do 2014. iskusile sekusalno nasilje od istog zlostavljača u Istraživačkoj stanici Petnica.

Metode nasilnika kretale su se od manipulacije žrtvama, do otvorene prisile na ispijanje alkohola, ucene, pretnji, piše ovaj nedeljnik.

U dva slučaja, došlo je do fizičke agresije, a u jednom do fotografisanja žrtve u nesvesnom stanju, a ispovesti pre žrtava biće objavljene u najnovijem broju nedeljnika „Vreme“.

Nakon ove vesti oglasio se direktor Istraživačke stanice Petnica, Nikola Božić. 

-U ovom trenutku želimo da medijski prostor damo žrtvama, kako bi se najpre njihov glas čuo. Nakon toga ćemo razgovarati više o toj temi, rekao je Božić za Nova.rs.

 

Neke od sagovornica „Vremena“ godinama unazad pokušavale su da pokrenu ovo pitanje pred upravom Stanice, pa čak i da slučaj prijave policiji.

Prema saznanjima, žrtava koje su se nekome poverile ima više od 20, dok stvarni broj nije poznat.

List donosi izjave bivšeg direktora IS Petnica Vigora Majića i sadašnjeg – Nikole Božića.

Po njihovim rečima, uprava je od 2014. imala saznanja da problem postoji, ali prve mere preduzete su tek 2017. 

(Glas javnosti) 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR