Glas Javnosti

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO NEMAČKU: Detalji tragedije, majka otrovala decu tabletama pa se bacila pod voz!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Dvadesetsedmogodišnja majka koja je juče u nemačkom gradu Zolingenu ubila svoje petoro od šestoro dece učinila je to otrovavš ih tabletama, saopštila je policija, dodajući da su pronadjena tela svih žrtava, Preživeo je samo jedanaestogodišnji dečak koji je smešten kod rođaka,

  Posle ubistva dece, majka je pokušala samoubistvo bacanjem pod voz u blizini Dizeldorfa, tridesetak kilometara udaljenog od stana u kojem je počinila stravičan zločin. 

Stradale su tri devojčice od jedne i po, dve i tri godine i dva dečaka od šest i osam godina.

Jedini preživelo dete, jedanaestogodišnji sin, smešteno je kod rođaka. Njega je, kako javljaju lokalni mediji, majka vozom povela kod bake,. ali na odrediđšte nisu stigli jer se ona kod Dizeldorfa bacila pod voz. 

 

Policija je saopštila da ih je baka nesrećne dece nazvala juče oko 14. časova i rekla im da odu u stan u Zolingenu, gde su zatekli stravičan prizor. Pokušaj reanimacije dece pokazao se bezuspenim.

Prema pisanju Bilda, baka je vest o tragediji dobila od majke ubice. Ovaj list je naveo da je porodica i ranije imala problema zbog čega je otac dece pokušao da izvrši samoubistvo. U tome ga je, navodno, sprečila supruga koju mediji sada označavaju kao Kristijane K. . 

 

Preživeli dečak Marsel poslao je nakon stravičnog zločina poruku svom najboljem prijatelju Maksu. U porudi je pisalo: "Samo sam hteo da ti kažem da me više nikada nećeš videti Moja braća i sestre su mrtvi".

Novinari RTL su od Maksa čuli da nikada nije video nekoga iz Marselove porodice, iako mu je on rekao da ima više braće i sestara. 

"Uglavnom je bio tužan", kazao je Maks nemačkoj televiziji. 

Na ubistvo je reagovao i zastupnik nemačkog parlamenta Jirgen Hard rekavši da je bio "užasnut" kad je čuo za vest.

-Želim hitnim službama i policiji svu snagu dok se bave slučajem, ovo će duboko uticati na njih-, rekao je Hard.

Vlasti u obližnjem Vupertalu istražuju slučaj, a desetine policajaca i hitnih vozila nalaze se ispred zgrade gde se dogodilo višestruko ubistvo.

Nije jasno da li je preživelo dete svedočilo o događajima u stanu.

Portparol policije Štefan Vejand rekao je da se radi o tragičnoj situaciji i dodao da majka ubica još sposobna za ispitivanje. 

-Ne znamo kako se i zašto ovaj zločin dogodio-, rekao je Vejand.

(Glas javnosti/Kurir/Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR