Glas Javnosti

Zločin hladnokrvno PRIZNAO i nije se POKAJAO: Dragomir ubio Jovana lovačkom puškom zbog imanja

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Pritvor Dragomiru Raduciću osumnjičenom za smrt Jovana Nikolića. Tužilaštvo će narediti da se obavi psihijatrijsko veštačenje

DRAGOMIR Raducić (81), iz Dušanovca kod Negotina, osumnjičen da je u subotu uveče u svom selu hicima iz lovačke puške ubio komšiju Jovana Nikolića (71), danas na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu, kako saznajemo, nije pokazao ni trunku kajanja za zločin za koji se tereti. Prema informacijama koje smo dobili, hladnokrvno je priznao da je ubio Jovana zbog ranije nerešenih imovinskih odnosa, ali se nije upuštao u detalje. Lovačka puška kojom je to učinio, kako je kazao, njegovo je vlasništvo i za nju ima urednu dozvolu za držanje oružja.
 
Nakon saslušanja, na predlog Višeg javnog tužilaštva, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Negotinu odredio mu je pritvor do 30 dana.

 
Zbog okolnosti i detalja ovog monstruoznog zločina, Tužilaštvo će doneti naredbu za psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog, koje će, budući da je u pritvoru, biti obavljeno u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu. Upravo bi ova stručna ekspertiza trebalo da pokaže da li je Raducić u trenutku zločina bio uračunljiv.

 
- Meni nije jasno kako on uopšte sme da ima pušku kad se zna da je u bolnici, dok je bio bolestan, nasrtao na lekare i sestre, da je hteo da skoči sa prozora bolnice, da je, ispred svoje kuće, na putu, tukao skoro do smrti jednog komšiju zbog neke stare svađe - kaže Ljubiša Đorđević, Jovanov zet i brat od ujaka pokojnikove supruge Marice, koja je u trenutku zločina bila kod njega. 

Raducić, koji u selu važi kao prek čovek i zlopamtilo, svog komšiju Jovana Nikolića, od pre osam godina povratnika iz inostranstva, ubio je praktično u sačekuši. Zamerajući komšiji da mu je navodno "uzurpirao deo zemlje" kada je od pokojnog tasta nasledio kuću i imanje, Raducić je u subotu uveče, krijući se iza visoke ograde koju je oko svog imanja podigao i na čijem je vrhu postavio bodljikavu žicu, strpljivo čekao da mu Nikolić dođe na nišan.

 
Ne sluteći ništa, ovaj uzorni domaćin je stavio crevo na slavinu i pošao da polije cveće u žardinjerama ispred kapije i duž puteljka koji je delio sa Raducićem.

Prema prvim rezultatima istrage, Raducić ga je hicem iz lovačke puške, stojeći na merdevinama, pogodio u desno rame, a kad je Jovan u bolnom ropcu posrnuo uhvativši se za rame i grudi i krenuo ka svom dvorištu, ubica je sišao sa merdevina. Krenuo je ka bočnoj kapiji koja vodi na zemljani puteljak između dva imanja i pošao za svojom žrtvom.

 
Ušavši u Nikolićevo dvorište, Raducić je, pokazuju tragovi krvi na mestu zločina, svoju žrtvu, koja je bila okrenuta ka njemu, pogodio sa otprilike metar i po razdaljine u desnu stranu lobanje, ne dajući joj nikakvu šansu da preživi.

- Dragutin se pre godinu dana sa mojim ocem raspravljao oko ograde. Tata je pozvao geometra koji je utvrdio među, a onda i majstore da ogradu pomere. Tada smo sa njim svi iz kuće prekinuli svaki kontakt - kaže Jovanov sin Kristijan Nikolić.

Veći deo zločina snimljen je kamerama za video-nadzor koje se nalaze na domu Nikolića. Ti snimci su predati u policiju kao dokazni materijal.

Inače, Raducić je, nakon ubistva, otišao kući, presvukao se i s puškom krenuo ka centru sela. Usput je zaustavio jednog meštanina i zamolio da ga odveze u Negotin, da tobože u policiju preda oružje, jer ide u banju. Pušku je "prošetao" i centralnom negotinskom pešačkom zonom. Ušavši u zgradu policije predao ju je policajcima i priznao zločin.

(Izvor: Novosti.rs),

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR