Glas Javnosti

Kako prevazići osećaj zapostavljenosti u vezi ili braku i izbeći ključne greške

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Ako imate osećaj da vas veza ili brak ostavlja usamljenima i zapostavljenima, ključ je pristupiti situaciji s empatijom i razumevanjem pre nego što donesete brze zaključke.

Umesto da odmah pristupite optužbama, preporučuje se prvo istražiti šta se tačno dešava u životu vašeg partnera.


Nedostatak pažnje može imati različite uzroke, uključujući stres na poslu, zdravstvene izazove, porodične probleme ili teškoće sa bliskim prijateljima. Stručnjaci ističu važnost pružanja partneru prilike da podeli svoja iskustva i izrazi osećaje pre nego što ga optužite.


Optužbe mogu dovesti do emotivnog povlačenja partnera i odbijanja otvaranja, a nepravedne optužbe mogu dodatno produbiti emocionalnu udaljenost. Stoga je ključno iskazati suosećanje, pružiti prostor partneru da se izrazi, saslušati njegovu stranu priče i zajedno raditi na prevazilaženju izazova.


Važno je naglasiti da je samopouzdanje i lična dobrobit od suštinskog značaja za izgradnju zdrave veze. Postavljanje ličnih potreba i prioriteta, briga o mentalnom zdravlju i rad na ličnom zadovoljstvu doprinose jačanju ličnosti i olakšavaju suočavanje s izazovima u vezi ili braku na konstruktivan način.

Glas javnosti/D06H 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR