Glas Javnosti

ŽIVI SA SAMOHRANIM OCEM O KOME BRINE! Ovo je dečak koga su maltretirali vršnjaci u Kraljevu

Hronika
Autor: Glas javnosti

Nakon stravičnog vršnjačkog nasilja koje se dogodilo u Kraljevu, kada su trojica mladića maltertirala svog vršnjaka, isplivali su novi detalji ovog čina.

Dečak iz Kraljeva koji je brutalno udaren na snimku, živi u selu pored Kraljeva. I da stvar bude još gora, brine o samohranom ocu koji je ima zdravstvenih problema. Takav dečak je, nažalost, bio žrtva naočigled mnogih u centru Kraljeva.

Reč je o delu koje se krivično goni. U pitanju su tek stariji maloletnici, jer imaju 16,5 godina, i oni ne mogu biti u pritvoru. Konkretno u ovom slučaju veoma važnu ulogu imaće i Centar za socijalni rad, jer policajci ne mogu da pričaju sa maloletnicima. Odnosno, moraju proći posebnu obuku za to. Slučaj je sada u redovnoj proceduri u tužilaštvu.

„Policija kada god ima saznanja, reaguje. Čim smo videli ovaj snimak, krenulo se sa radom. Verujte, da je veliki deo Policijske uprave u Kraljevu tog dana bio angažovan. Taj ko je dobio snimak je trebao da se javi policiji. Daleko se drugačije postupa kada je reč o osetljivim grupama stanovništva“, kaže iz policije.

Dečaci koji na snimku tuku vršnjaka u centru Kraljeva su učenici Poljoprivredne škole iz Kraljeva. Reč je o đacima drugog razreda ove škole. Kako su nam rekli u ovoj srednjoj školi, rukovodstvo je već sprovelo konferenciju slučaja. To znači da su roditelji i deca imali sučeljavanja.

 

 

Podsetimo, snimak stravičnog vršnjačkog nasilja zgrozio je srpsku javnost. Na njemu se vidi kako nekolicina dečaka razgovaraju sa dečakom, a potom ga jedan šakom udara u glavu. Tinejdžer tada pada na pod.

Snimak je objavljen na društvenim mrežama, nakon čega su nasilnici identifikovani. Protiv njih će biti pokrenute odgovarajuće mere, a Poljoprivredna škola koju pohađaju nasilnici je osudila nasilje.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Neko u 03.11.2021 12:51:45 h
     0 

Ta dvojica moraju bit premlacena za Taj zverski udarac her ce opet nastaviti to da rade.