Glas Javnosti

ŽENI SA INVALIDITETOM DEMOLIRALI AUTOMOBIL NA DORĆOLU: 'Nije bilo nikakve oznake da tu ne sme da se parkira'!(FOTO)

Hronika
Autor: Glas Javnosti

U ulici Tadeuša Košćuška na Dorćolu zbog nepropisnog parkiranja stanari su oštetili auto marke "opel zafira", sive boje, čija je vlasnica S. M. (31) inače osoba sa invaliditetom.

Na mestu na kome je vozilo bilo parkirano, nije postojao znak za zabranjeno parkiranje, ali je smetalo prolazu.

Na vozilu su izbušene prednja i zadnja leva guma, iščupan levi retrovizor, skinuta i odneta prednja tablica, a i brava je oštećena na vozačevoj strani.

Vlasnica automobila za "Kurir" ispričala je da je auto parkiran tu jer na bazenu 25. maj nije bilo mesta.

- Ispred nas je postojao samo lanac sa katancem i nije bila nikakva druga oznaka da tu ne sme da se parkira, a i videlo se da je parking kružan i da ima izlaz na drugoj strani, ali ispostavilo se da i tamo postoji lanac. Inače, uopšte nismo iz tog kraja, a i to je bilo u 12 časova popodne, puno prolaznika. Bilo ko je mogao da nam kaže da tu ne smemo da parkiramo. Mi moramo da znamo da čitamo saobraćne znake i oznake koje se uče u auto školama, ali nismo u obavezi da znamo šta znače lanci koje kače stanari ukoliko ne postoji jasna oznaka - kaže S.M.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad)

 

A. S. (27), koja je vozila automobil kaže da ništa ne bi bilo sporno da je pozvan pauk i da je automobil odnet.

- Ukoliko smo pogrešile i nepropisno parkirale, iako ne postoji jasna oznaka za to, pozove se pauk, on ga odnese, a mi ćemo posle da gledamo šta i kako dalje. Međutim, kada smo pitali stanare koji su se tu okupili što to nije učinjeno samo su rekli da pauk ne dolazi tu. A kada smo pitali što se ne obrate nadležnim službama za to što pauk ne dolazi tu, nisu imali odgovor - rekla je A.S.

Niko ništa nije video
 
Policija je izašla na uviđaj, ali s obzirom na to da je počinilac N. N. lice, čisto sumnjaju da će doći do nekog saznanja.

- U svemu je najveći paradoks to što se to dogodilo usred bela dana i to što je tu prometno, a niko ništa nije video. Komšije kažu da tu postoji neko koga oni zovu "osvetnik" koji ide po parkingu i uništava automobile, šara ih sprejem i slično, ali oni navodno ne znaju ko je - kažu sagovornice "Kurir".

S. M. kaže da je ovde rođena i da ovde živi 31 godinu i da nikada ništa slično nije videla i doživela.

- Kao osoba sa invaliditetom milijardu puta dnevno se susrećem sa nepropisno parkiranim automobilima, što onih što se parkiraju na mesta za osobe sa invaliditetom, a nemaju nalepnicu, što onih što se parkiraju po trotoarima tako da ne može ni čovek na dve noge da prođe od njih, a kamoli ja u kolicima, ili majke sa malom decom. I, šta ja u tim slučajevima treba da radim? Da ih uništavam kao što je to dotična osoba uradila? Pa u tom slučaju bi 90 odsto automobila u Beogradu bilo oštećeno - zaključuje S. M.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR