Glas Javnosti

ZDRAVKO RAJEVIĆ: SAČUVALI TAJNE I SPREČILI RAZBIJANJE BEZBEDNOSNOG SEKTORA SRBIJE

Hronika
Autor: Glas javnosti

Novi policijsko sindikalni savez obaveštava javnost da je na njihovu inicijativu ukinuto korišćenje Viber, Signal, Telegram i drugih aplikacija u službene svrhe.

Zdravko Rajević, potpredsednik Novog policijsko sindikalnog saveza u razgovoru za Glas javnosti podseća da je ovu njihovu korisnu inicijativu najavio baš preko naših Jutjub kanala:
RAJEVIĆ: Mi smo o tome prvo javno govorili u emisiji na vašem kanalu Fajter, u sklopu naučno-praktične analize stanja bezbednosti u Srbiji koja je bila naslovljena “Zvonko Veselinović jači od Vučića, Brano Mićunović mu zavrće uši”, a objavljena je 6.10.2022 godine. Ovom prilikom se posebno zahvaljujemo i pomenutom mediju na hrabrosti da prenesu naš mali naučno-vizuelni rad. ,- napominje Rajević dok ga pitamo da potvrdi njihovu usvojenu inicijativu.
Takođe, Rajević nas podseća i da je 25.09.2022 godine, pisanim aktom posredstvom pisarnice, kao i posredstvom emaila, obavestio i upozorio predsedništvo Republike Srbije, tužilaštvo, ministra policije, kabinet načelnika policijske uprave za grad Beograd, direktora BIA, i šefa Ozsk Policijske stanice Palilula, o svim manjkavostima i rizicima ovakve komunikacije. U prilog tome objavljujemo samo isečak dopisa Zdravka Rajevića, gde se govori o još nekim a brojnim drugim propustima i kriminalnim aktivnostima rukovodstva Policijske uprave za grad Beograd, koje za sada nisu regulisane, niti sankcionisane.

GLAS JAVNOSTI: Da li ste za sve ovo vreme, u proteklih skoro šest meseci, imali podršku od kolega ili nekih relevatnioh institucija…
RAJEVIĆ:  Hvala na ovom pitanju, to moramo iustaći, da je pored nas, ogromni doprinos za suzbijanje ove pojave dalo je i Strukovno udruženje policije, koje je o svemu detaljno obavestilo Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnostima Republike Srbije, i mi im se ovom prlikom zahvaljujemo na preduzimljivosti.

GLAS JAVNOSTI: Da li nam možete približiti, što se čitalaca tiče, šta ste tačno uspeli da ostvarite u ovoj šestomesečnoj i neizvesnoj borbi za sve svoje kolege…
 RAJEVIĆ: Ovo je velika pobeda za sektor bezbednosti Republike Srbije u očuvanju konspirativnosti rada. Naravnio, obećavamo da ćemo i dalje nastaviti sa radom na polju odbrane službene dužnosti i načela očuvanja službene tajne. Hoću, ipak, da naglasim da pomoćnik ministra za organizaciju MUP-a, a istovremeno i načelnik Policijdke uprave za Beograd, niti jednog momenta nije upozorio ministra policije na ovu pogubnu praksu upotrebe Google play aplikacija za službene potrebe, već da naprotiv, isti ima u planu da drakonski sankcioniše pripadnike našeg sindikata zbog skretanja pažnje javnosti na ovu problematiku. Poznavajući njegove sposobnosti i sklonosti, od istog očekujemo montirane procese, a nimalo ne sumnjamo da su nam i životi, i nas iz rukovodstva sindikata, kao i životi članova naših porodica, ozbiljno ugroženi. Ali, nema nazad, iza je Srbija, -  poručuje, u izjavi za Glas javnosti, potpredsednik Novog policijsko sindikalnog saveza Rajević Zdravko, koji je njihov predsednik Odbora za borbu protiv kriminala i korupcije.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR