Glas Javnosti

ZBOG URUŠAVANJA ZGRADE NA VRAČARU KRIVIČNE PRIJAVE: Inspektori otkrili postupanje suprotno propisima (FOTO+VIDEO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Zbog urušavanja zgrade u Vidovdanskoj ulici na broju 4, na Vračaru u petak po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Građevinska inspekcija i policija izvršili su uviđaj i saslušali odgovorna lica - izvođača radova na gradilištu, kao i investitore objekta, koji su fizička lica.

Iako kako navode iz tužilaštva ne postoje razlozi zbog kojih bi tražilo od suda da im se odredi pritvor protiv odgovornih lica biće podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Iz Tužilaštvu kažu da iz do sada prikupljenih dokaza proizlazi osnovana sumnja da je izvršeno krivično delo teško delo protiv opšte bezbednosti.

Uviđaj, ali izjave i pregled dokumentacije, pokazuju da temeljna jama nije bila propisno i dovoljno obezbeđena, odnosno da je bila obezbeđena suprotno propisima i projektu koji je odobren, usled čega je najverovatnije došlo do pucanja šipova i obrušavanja.

 

Nadležna inspekcija je po hitnom postupku naložila sanaciju temeljne jame kako bi se obezbedilo gradilište i sprecilo dalje urušavanje, saopštilo je tužilaštvo, prenose beogrdski mediji.

Tužilaštvo pojašnjava da su svi odgovorni za ovaj događaj , odnosno krivično delo, državljani Srbije i imaju uredno prebivalište, kao i da su svi dokazi su obezbeđeni.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@mojbeograd_rezerva)

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR