Glas Javnosti

ZAVRŠENO SUĐENJE SESTRIĆU VELJE NEVOLJE

Hronika
Autor: Glas javnosti

Tužilac tražio da Ibrahimović dobije 15 godina za ubistvo najboljeg druga

Suđenje Damiru Ibrahimoviću (21), sestriću Veljka Belivuka, optuženom da je ubio svog najboljeg druga Ivana Trifunovića (22) jednim ubodom noža u srce, završeno je danas u Palati pravde u Beogradu.



Tužilac je tražio da se Ibrahimović osudi na maksimalnu kaznu od 15 godina zatvora za krivično delo ubistva.

On je naveo da na strani okrivljenog nema olakšavajućih okolnosti jer nije priznao krivično delo i nije se pokajao.
Punomoćnik porodice ubijenog, advokat Slavka Babić je izjavila da je odbrana okrivljenog u najmanju ruku sramna!
- Smatram da je tužilaštvo trebalo okrivljenom da stavi na teret teško ubistvo jer je očigledno da je na svirep i podmukao način ubio svog najboljeg prijatelja sa kojim se družio od vrtića!.
Okrivljeni je iskoristio naivnost najboljeg druga koji mu je te noći prilazio raširenih ruku i zabio mu nož u srce. Porodica je očekivala da će se okrivljeni pokajati i razrešiti motiv ubistva, ali se to nije dogogilo - istakla je Slavka Babić.


Branilac Ibrahimovića, advokat Miloš Malidžan, zatražio je u završnoj reči oslobađajuću presudu za svog klijenta. Naveo je da okrivljeni nije imao nikakav motiv da ubije svog najboljeg druga, kao i da je video osobu koja je bila pored Trifunovića u momentu kada im je on prilazio.

Branilac je istakao da Ibrahimović  u rukama nije imao nož već ključ ili olovku i da tužilaštvo nije dostavilo nijedan dokaz da je Ibrahimović počinio ubistvo.

Ibrahimović se tereti da je u januaru 2020. godine, posle dočeka Srpske nove godine, u Ulici Dr Ivana Ribara na Novom Beogradu, zario nož u srce  najboljem drugu, a posle toga mu govorio „da izdrži“ do bolnice.
Izricanje presude je zakazano za 3. april u 13 sati u Višem sudu u Beogradu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR