Glas Javnosti

ZAVRŠENO ROČIŠTE VELJKU BELIVUKU: Velji Nevolji skočio pritisak pa mu ukazivali medicinsku pomoć

Hronika
Autor: Glas javnosti

Početak pripremnog ročista u postupku koji se vodi protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića završen je danas kasno popodne.

Sudsko veće je danas donelo odluku da razdvoji postupak najpre u odnosu na Miljkovića, a nakon pauze i u odnosu na Veljka Belivuka.

„Nakon pauze, na predlog Tužilaštva, koji je sud prihvatio, odvojen je postupak i protiv Belivuka zato što je on rekao da mu je loše i nije mogao da prisustvuje današnjem ročištu“, rekla je za „Blic“ advokat Miljana Perendija i dodala da je okrivljenom Belivuku ukazana medicinska pomoć zato što mu je skočio pritisak.

Na današnjem ročištu je započeto je čitanje optužnice, a naredno će biti održano u sredu, 15. juna.

Miljković je nedavno angažovao novog advokata, a izvesno je da će mu biti potrebno vreme da se upozna sa obimnim predmetom. Suđenje u ovom postupku praktično se ne pomera sa mrtve tačke od 8. marta, kada su se prvookrivljeni obratili prisutnima u sudnici.

Pripremno ročište u postupku protiv klana Belivuk-Miljković dosad je nekoliko puta odlagano. Poslednji put odloženo je 24. maja, i to zbog Miljkovića koji je iznenada otkazao punomoćje advokatu koji je preuzeo da ga zastupa nakon hapšenja njegovog prvobitnog branioca Dejana Lazarevića.

Tada se Belivuk ponudio da bude svedok saradnik u slučajevima za ubistvo političara Olivera Ivanovića, smrti advokata Vladimira Cvijana i bespravnog rušenja u Hercegovačkoj ulici.

„Ako pristanete da pustite sve ovde, a mene i Marka Miljkovića ostavite u pritvoru, nudim se za svedoka-saradnika u slučajevima za Savamalu, Olivera Ivanovića i Vladimira Cvijana“, rekao je tada Belivuk.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR