Glas Javnosti

ZAŠTIĆENI SVEDOK PROTIV ŠARIĆA MILE JERKOVIĆ UMRO U SAD: Pre više godina otišao na Floridu, na lečenje

Hronika
Autor: Glas javnosti

Kontroverzni biznismen Mile Jerković iz Karađorđeva kod Bačke Topole zaštićeni svedok u sudskom procesu za pranje protiv para Darka Šarića, preminuo je u Americi, gde se bio na lečenju.

Mile Jerković je pre više godina otišao na Floridu, na lečenje, a u Srbiju nije mogao da dođe zbog zdravstvenih problema, kako je ranije objašnjavano, jer nije mogao da leti avionom.

Pored svedočenja u “slučaju Šarić, Mile Jerković je bio i ključni svedok tužilaštva na procesu nekadašnjem šefu kabineta Ministra unutrašnjih poslova Branku Lazareviću i ostalim optuženima za odavanje poverljivih policijskih informacija kriminalnoj grupi optuženog Darka Šarića, navodi Dnevnik.

Jerković je važio za kontroverznog vojvođanskog biznismena. Zvali su ga “kralj drumova i oranica”. U drugoj polovini desedesetih uhvaćen je u švercu cigareta na graničnom prelazu Batrovci. Prvostepenom presudom bio je osuđen na sedam godina zatvora, ali je u julu 2009. pravosnažno je osuđen na tri godine zatvora.

Novcem koji je ostvario švercom cigareta kupovao je niz preduzeća po Vojvodini. Kada su te firme zapale u finansijske probleme, prodao iz Šarićevim saradnicima.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR