Glas Javnosti

ZAKLJUČAN NOVI SAD Duge cevi, fantomke, a sve privođenja opasnog NOVOSAĐANINA

Hronika
Autor: Glas javnosti

U Višem sudu u Novom Sadu danas je otvoren glavni pretres Draganu Banjcu (31) iz Novog Sada, okrivljenom za pokušaj iznude fudbalera "Vojvodine" M. D, uz retko viđene mere obezbeđenja mnogobrojnih zatvorskih čuvara sa fantomkama i dugim i kratkim cevima vatrenog oružja.

Okrivljeni, koji se od februara nalazi u pritvoru, se do sada branio ćutanjem. 

On je izjavio da nije imao nameru da iznudi novac, već da pomogne igraču, kako se ne bi našao pod suspenzijom, piše RTV.

Rekao je da je slučajno, u restoranu u Novom Sadu, preko poznanika kojeg nije želeo da imenuje, upoznao čoveka, koji mu se požalio kako mu jedan njegov igrač i njegova devojka duguju oko 100.000 evra, te da je on želeo, iz najbolje namere, da reši problem.

Malo po malo, slučaj je došao do toga da je oštećeni ozvučen u policiji, od koje je dobio 5.000 evra, koje je predao okrivljenom, koji je tada uhapšen.

Prema optužnici, okrivljenom se pripisuje da je za nekoliko dana, od kraja decembra prošle godine do početka februara ove godine, u Novom Sadu i Futogu, u nameri da sebi i drugome pribavi imovinsku korist u iznosu od 40.000 evra, pokušao da iznudi novac.

Navodno, rekao je oštećenom da je on dužan firmi i da je njegova devojka dužna istoj firmi nekoliko hiljada evra, te da taj dug na štetu svoje imovine mora da vrati, jer ako ne vrati da će mu polomiti noge, pa onda neće moći da igra fudbal.

Naredno ročište zakazano je za 23. decembar.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR